Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Ως εδώ κ. Φάμελλε! Δε θέλουμε άλλη από την ευαισθησία σας

“Ο κ. Φάμελλος υπεραμύνεται της καύσης σκουπιδιών, ερμηνεύει κατά το δοκούν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, προωθεί την παραγωγή διοξινών και παραβλέπει της αντιδράσεις μιας ολόκληρης κοινωνίας” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών μετά τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ζητεί από το  Σ. Φάμελλο να σταματήσει τις υποσχέσεις του για αυστηρότερους ελέγχους στην ΑΓΕΤ και του υπενθυμίζει πως ο ίδιος ήταν πολέμιος της καύσης στον Δήμο Θέρμης.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών αναφέρει:

“Η ευαισθησία που επικαλέστηκε τελευταία ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό δεν αρκεί για να μας πείσει. Αυτό που πείθει είναι τα έργα και όχι τα λόγια. Στην πράξη, συνειδητά και συστηματικά, υπεραμύνεται της καύσης σκουπιδιών ή πιο εξευγενισμένα των «εναλλακτικών καυσίμων» από τις τσιμεντοβιομηχανίες και την παραγωγή σκουπιδιών για καύση σε όλη την Ελλάδα, ερμηνεύει κατά το δοκούν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, προωθεί την παραγωγή διοξινών και την πρόκληση καρκίνου προς όφελος του λόμπυ των σκουπιδιών και των βιομηχάνων, παραβλέποντας τις αντιδράσεις μιας ολόκληρης κοινωνίας. Επίσης, πλασάρει ως «πιλοτική» τη μέχρι σήμερα λειτουργία της ΑΓΕΤ και κάνει ότι δεν άκουσε τίποτα για το έγκλημα με το «πλαστικό καύσιμο», που οι πολίτες αποκάλυψαν πρόσφατα από την νταλίκα της εταιρείας.
Από πότε η καύση σκουπιδιών βαπτίζεται κυκλική οικονομία; Από πότε η καύση σκουπιδιών είναι καλύτερη από τη χρήση φυσικού αερίου; Και γιατί καταλήγουμε στην καύση χωρίς να έχουμε επενδύσει καθόλου στην ανακύκλωση, στην επανάχρηση και στη διαλογή στην πηγή; Ξέρετε να λέτε ότι η Ελλάδα κατέχει την προτελευταία θέση όσο αφορά στη διαχείριση και μία από τις πέντε τελευταίες θέσεις όσο αφορά στην ανακύκλωση. Και τι κάνετε για αυτό; Μόνο μια επιφανειακή αναφορά στις λέξεις αυτές και πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών στο Δήμο και την Περιφέρεια. Μόνο λόγια ρηχά, βεβιασμένα, αγχωμένα γιατί η κοινωνία των πολιτών σας έστησε στον τοίχο. Άρα, την επόμενη φορά που θα επιλέξετε γήπεδο για να παίξετε μόνος μπάλα, προσέξτε να μην υπάρχουν ούτε θεατές. Γιατί οι πολίτες έχουν γνώση.
Ως εδώ κ. Φάμελλε! Και τα ψέματα έχουν τα όριά τους! Κάποτε ήσασταν πολέμιος της καύσης στον Δήμο Θέρμης και γνωρίζετε πολύ καλά τις επιπτώσεις της καύσης RDF και των παραγόμενων διοξινών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα έργα σας βλάπτουν τη δημόσια υγεία και αρρωσταίνουν ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να μας παραμυθιάζετε με υποσχέσεις για αυστηρότερους ελέγχους και μετρήσεις όταν ακόμα και ο λόγος που τις επικαλείστε είναι ο αγώνας μας και οι δικές μας αποκαλύψεις για το σκάνδαλό σας. Μας έφτασε η ευαισθησία σας!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το