Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών: «Ο Δούρειος Ίππος τώρα και σε κοντέϊνερ»

Για το κοντέινερ που στήθηκε έξω από το ΤΕΠ του Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να λαμβάνονται τα επιχρίσματα από «ύποπτα περιστατικά» κορωνοϊού, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

Διαβάσαμε (https://e-thessalia.gr/i-zetta-makri-gia-ti-dorea-konteiner-apo-tin-aget-sto-nosokomeio-voloy/?fbclid=IwAR11gaOONlWfTJ0hda7YXdez8bcFObhWV9geYo82JkmErbtCnuorvHboMzA) ότι η “πολυβραβευμένη”-πολυχρονεμένη μας LafargeHolcim δωρίζει κοντέινερ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την στιγμή που συνεχίζει να καίει σκουπίδια και να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υγεία των Βολιωτών καθιστώντας την αντιμετώπιση της ακόμη πιο δύσκολη.
Η δωρεά έγινε κατόπιν υποτίθεται αιτήματος από την βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ζέττα Μακρή και πρώην Υφυπουργού Υγείας επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η όποια μαζί με τους συναδέλφους της του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια, έφεραν μεταξύ των άλλων και την καταστροφή της Υγείας στη Ελλάδα με τις περικοπές σε όλα (εκτός από τους μισθούς τους), “έδιωξαν” χιλιάδες γιατρούς στο εξωτερικό, αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς των νοσοκομείων, απαξιώνουν τις δομές και γενικά κάνουν τα πάντα ώστε η Υγεία να γίνει ιδιωτική εις βάρος των πολιτών.

Καθώς η Ελληνική Κυβέρνηση εφαρμόζει αφανώς τη μέθοδο της αγέλης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με νυν Υπουργούς να έχουν απαξιώσει πολλάκις το δημόσιο σύστημα υγείας ζητώντας αυθαίρετα να κλείσουν (!) τα δημόσια νοσοκομεία, τώρα ένα ακόμη επαγγελματικό της στέλεχος, με αίσθημα «μεγάλης ευθύνης» αποφασίζει να προτείνει στην εταιρία που ρυπαίνει εδώ και χρόνια το Βόλο, αλλά και στο νέο διοικητή του νοσοκομείου-που μάλλον κωφεύει στις προειδοποιήσεις της προηγούμενης διοίκησης- να προμηθεύσει η εν λόγω εταιρία το νοσοκομείο Βόλου με κοντέινερ για τον έλεγχο των κρουσμάτων, σαν μια μεταλλική μίνι Σπιναλόγκα.
Ενθουσιασμένοι όλοι, διοικητής, εταιρία και η εν λόγω πολιτικός για τη μεγαλειώδη αυτή ιδέα της ενώ δεν παρέλειψε να επενδύσει με σίελο την εταιρία για την ευαισθησία, την τρυφερότητα και τη αιώνια βοήθεια που προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
Μήπως, λέμε, να χρηματοδοτήσει και την επέκταση της Ογκολογικής κλινικής η οποία δυστυχώς έχει μεγαλώσει τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια;
Ή τη συνέχεια της επιδημιολογικής μελέτης που έδινε πρωτιά στο Βόλο στους καρκίνους πανελληνίως;
Ή την έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αέρια ρύπανση που υπερβαίνει τα όρια ανά τριήμερο;
Αλλά γνωρίζουμε ότι όπου χρηματοδοτεί η εν λόγω εταιρία, ελέγχει η ίδια, με τις ευλογίες της Περιφέρειας και των λοιπών πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Γι’ αυτό “αγαπητή” κ. Μακρή, μαζί με την εταιρία που εναγκαλίζεστε συχνά-πυκνά, κάντε μας τη χάρη και πάψτε να χαρίζετε “καθρεφτάκια στους ιθαγενείς” ξεπλένοντας τις ιδιωτικές σας βλέψεις με αντισηπτικό κατά του ιού. Μήπως πρέπει να αιτηθείτε στην κυβέρνηση σας μαζί με όλους τους βουλευτές του νομού, την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασιου της ΑΓΕΤ Ηρακλής όπως έγινε και θα γίνει με όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα;
Εσείς κύριοι και κυρίες της LafargeHolcim μήπως ήρθε η ώρα να επιδείξετε πραγματική “εταιρική κοινωνική ευθύνη” και να αναστείλετε οικειοθελώς τη λειτουργία του εργοστασίου σας στο Βόλο;
Η σημερινή πανδημία είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για να αποτελέσει πιόνι στις μικροπολιτικές σας. “Μείνετε Σπίτι” κι εσείς και οι ευφάνταστες ιδέες της κυρίας Μακρή! Λίγη επιτέλους ΑΙΔΩΣ δεν βλάπτει αυτές τις κρίσιμες ώρες!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το