Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά 5 πρώην μελών της: “Η συμβολή τους στο κίνημα είναι τοξική”

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καταγγέλλει πέντε πρώην μέλη της ότι η συμβολή τους στο κίνημα είναι τοξική, μέσα από την προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται οι 5 ότι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις διαδικτυακές συναντήσεις της Ολομέλειας, απαίτησαν να αποφασίσουν οι ίδιοι αντί της Ολομέλειας και εξέφρασαν προσωπικές τους απόψεις μέσα από ένα συλλογικό κοινωνικό μέσο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων. Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής υποστηρίζει ότι αποστρέφεται αυτές τις πρακτικές και διαχωρίζει ρητά τη θέση της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η πλειοψηφία των ενεργών μελών της Επιτροπής δρά με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της, με ενωτική διάθεση και ενέργειες που στόχο έχουν την εξομάλυνση της κατάστασης, μετά την διαφωνία και οικειοθελή αποχώρηση 5 μελών της.
Τα άτομα αυτά αν κι εγγράφως παραιτηθέντα και απέχοντα από κάθε εργασία της Επιτροπής για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν και αμφισβητούσαν συστηματικά τις διαδικτυακές συναντήσεις της Ολομέλειας και τη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα απέρριπταν καλέσματά της για την ισότιμη συμμετοχή τους στις εργασίες της ως απλά μέλη.

Στις 23/2 επανεμφανίστηκαν ξαφνικά σε προγραμματισμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση, ως εν ενεργεία “πλειοψηφία συντονιστικού” (πέντε έναντι των υπολοίπων τεσσάρων), με την προκλητική απαίτηση να αποφασίσουν αυτοί αντί της Ολομέλειας για τα θέματα της Ανοιχτής ΓΣ και του Κανονισμού Λειτουργίας. Ξεχνώντας ότι και πρό της παραίτησής τους το συντονιστικό που αποτελούνταν απο τους εκπροσώπους των Ομάδων Εργασίας, λόγω αλλαγών σε αυτές, είχε αδρανήσει γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονταν μόνο απο την Ολομέλεια με καθημερινές ψηφοφορίες στις οποίες και συμμετείχαν και οι ίδιοι για πολλούς μήνες.

Παράλληλα με αυθαίρετη ανάρτησή τους στις 24/2 που αναμεταδόθηκε και σε κάποια ΜΜΕ, παραποίησαν γεγονότα και εξέφρασαν προσωπικές τους απόψεις μέσα από ένα συλλογικό κοινωνικό μέσο όπως την σελίδα της Επιτροπής στο facebook, δυσφημίζοντάς την μη αναστρέψιμα και πλήττοντας καίρια την δημοκρατική της λειτουργία καθώς αυτό δεν ήταν προϊόν καθολικής συμφωνίας ή διαβούλευσης (όπως έχει αναφερθεί σε σχετική ανακοίνωση των υπολοίπων μελών του συντονιστικού). Με την πράξη τους αυτή συνειδητά παραβίασαν και ξεπέρασαν κάθε Κανονισμό Λειτουργίας που έχει προταθεί από σύστασης της Επιτροπής μέχρι σήμερα. Απέδειξαν δε έμπρακτα τον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία και τους λάθος χειρισμούς των μελών που είχαν και ρόλο διαχειριστή.

Οι παραιτηθέντες συνεχίζουν έκτοτε την τοξική συμβολή τους στο Κίνημα και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, με καθημερινή κακοποίηση της αλήθειας στα ΜΜΕ και ονομαστική κατασυκοφάντηση των πρώην συναγωνιστών τους.
Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής αποστρέφεται αυτές τις πρακτικές και διαχωρίζει ρητά τη θέση της. Ως εκ τούτου δεν αποδέχτηκε ούτε τους παραιτηθέντες ως “πλειοψηφία συντονιστικού” και διαχειριστές διαδικτυακών μέσων της, ούτε τον προταθέντα απ αυτούς συγκεντρωτικής νοοτροπίας Κανονισμό που θα εξασφάλιζε την επανάληψη τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Μέσα από τις ανοικτές διαδικτυακές συζητήσεις της Ολομέλειας ψηφίστηκε ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής, που μεταξύ άλλων περιγράφει και τους όρους με τους οποίους επεμβαίνει στη διαχείριση της σελίδας της στο facebook όταν γίνονται αναρτήσεις που βλάπτουν τους σκοπούς της και δεν έχουν περάσει από διαβούλευση της Ολομέλειας. Παράλληλα προβλέπεται πλέον και η προστασία της απο άτομα εκτός αυτής που έως πρόσφατα είχαν την δυνατότητα να παρεμβαίνουν και να εκτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία της.

Προστατεύουμε τον συλλογικό χαρακτήρα, την δημοκρατική λήψη αποφάσεων (δια της ψηφοφορίας), τις διαφανείς πρακτικές με καθημερινές έκτακτες ή εβδομαδιαίες τακτικές διαβουλεύσεις και μηνιαίες Ανοικτές Γενικές Συνελεύσεις. Προωθούμε την ανανέωση και την εναλλαγή στα όργανα του έμψυχου δυναμικού της Επιτροπής και θέτουμε πάνω από τα προσωπικά μας συμφέροντα το κοινό καλό και τον στόχο της Επιτροπής και ολόκληρου του Κινήματος για καθαρό περιβάλλον προς όφελος όλων των Βολιωτών.
Ο σκοπός της ύπαρξης μας είναι διαχρονικά η ενημέρωση, κινητοποίηση και αποτελεσματική συσπείρωση των πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών και κάθε ρυπαντικής πρακτικής με στόχο ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το