Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Παρωδία η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ καταδικάζει την αυστηρά αστυνομευμένη χτεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με μόνους συμμετέχοντες την παράταξη της δημοτικής αρχής, για να εγκρίνει την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής καύσιμης ύλης SRF. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα χαρακτηρίζει παρωδία τη συνέλευση, αναφέρει ότι οι αστυνομία διέθετε ακόμα και εξοπλισμό για χημική επίθεση και σημειώνει ότι η κατασκευή του εργοστασίου εγκρίθηκε σε μία από τις πιο επιβαρυμένες από την αέρια ρύπανση πόλεις της Ελλάδας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

“Η έννοια της δημοκρατίας προφανώς και δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηριστικό του εν λόγω κυρίου και για άλλη μια φορά το απέδειξε και αυτός και οι συν αυτώ άβουλοι συνεργάτες του περίτρανα μπροστά στους περίπου 700 συμπολίτες μας που είχαν μαζευτεί έξω από το Δημαρχείο για διαμαρτυρία μετά από κάλεσμα της Επιτροπής

Η Επιτροπή Αγώνα μαζί με τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ανθίστανται σε ένα τέτοιο ύψιστης περιβαλλοντικής όχλησης έργο, θα συνεχίσει να παλεύει για το αυτονόητο του καθαρού αέρα. Προς αυτήν την κατεύθυνση οργανώνει διαδικτυακή συνάντηση των ομάδων εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαϊου στις 20:00, της οποίας οι πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα από τη διαδικτυακή μας σελίδα, και στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες θα ήθελαν έμπρακτα να βοηθήσουν εντασσόμενοι σε ομάδα – ες. Ταυτόχρονα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην τελική υλοποίηση του δικτύου μετρητών των πολιτών και ετοιμάζουμε μία σειρά νομικές ενέργειες για τις παραλείψεις της πολιτείας στο ζήτημα της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Την ίδια στιγμή δηλώνουμε αρωγοί στο επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο που θα οργανώσουν οι φορείς της πόλης.

Για άλλη μία φορά εφιστούμε την προσοχή των πολιτών στο ότι υπάρχει μία επίσημα εκλεγμένη Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, υπερκομματική και αφοσιωμένη στο σκοπό της που είναι η παύση της καύσης, ως εκ τούτου όποιος από τα πρώην μέλη της Επιτροπής οικειοποιείται την ονομασία της καλώντας σε συναντήσεις, συγκεντρώσεις και δραστηριότητες με σκοπό να πλήξει την εγκυρότητα της και να διχάσει τον αγώνα για να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά του συμφέροντα, αυτό που καταφέρνει είναι να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από το σοβαρό πρόβλημα της πόλης, λειτουργώντας υπέρ των συμφερόντων της τσιμεντοβιομηχανίας και των «αρωγών» της. Ο Αγώνας συνεχίζεται δυναμικά, χωρίς αλαλαγμούς, μικροπολιτικές και σκοτεινούς ιδιοτελείς σκοπούς, με σταθερά και στιβαρά βήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το