Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Οι Βολιώτες τα καλύτερα πειραματόζωα της ελληνικής επικράτειας

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καταγγέλλει τη μεταφορά και διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων κορωνοϊού σε ειδική μονάδα του Βόλου. Σε ανακοίνωσή της ζητά να μάθει ποιος αδειοδότησε για τη διαχείριση των αποβλήτων στην περιοχή και σημειώνει ότι οι «Βολιώτες είναι τα καλύτερα πειραματόζωα της ελληνικής επικράτειας».
Η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Στον Βόλο μάθαμε από εχθές ότι εκτός των άλλων λειτουργεί και ιδιόκτητη από την “ΕΛΛΑΚΤΩΡ” μονάδα διαχείρισης επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων και μάλιστα από “ΚΟΡΩΝΟΪΟ“! Η Αποστείρωση Α.Ε. (https://energypress.gr/news/omilos-ellaktor-analamvanei-dorean-ti-diaheirisi-ton-nosokomeiakon-apovliton-koronoioy-toy)
Το γνωρίζατε, πολίτες του Βόλου; Μας ρώτησαν μήπως; Ποιός αδειοδότησε;
Ο “ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ” έρχεται λοιπόν να συμπληρώσει το μενού με τα ραδιενεργά νοσοκομειακά που έρχονται από τη Φυλή για καύση στο γνωστό μέρος και για τα οποία έχουμε ήδη διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πού ακριβώς γίνεται η αποθήκευση των επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικού ελέγχου, και ποιος την ελέγχει; Ειδικά όταν αυτή η νέα πανδημία είναι ακόμα άγνωστο πώς επιδρά σε άνθρωπο και περιβάλλον;
Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναδεικνύεται σε τόσο κρίσιμες στιγμές ως ο πυλώνας στήριξης της υγείας, η τόσο επικίνδυνη δουλειά της διαχείρισης αποβλήτων από τον “ΚΟΡΩΝΟΪΟ” ανατίθεται εν λευκώ σε ιδιωτική εταιρία; και μάλιστα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ; Όταν μάλιστα μία άλλη της δραστηριότητα είναι η παρασκευή υλικού για καύση από αποτεφρωτήρες και τσιμεντοβιομηχανίες [Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Άνω Λιοσίων]; Ποιός είναι σε θέση να την ελέγγξει; Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την πόλη; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διαχείριση επικίνδυνων ραδιενεργών νοσοκομειακών αποβλήτων είναι ακριβή και είναι δοσμένη σε ιδιώτες. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου έχει επισημάνει το πρόβλημα με αφορμή δημοσίευμα στον αθηναϊκό τύπο για ανίχνευση ραδιενεργών νοσοκομειακών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής πρόσφατα (https://volos.ert.gr/blog/2020/01/30/epitropi-agona-politon-i-vomva-ton-radienergon-apovliton-eskase/). Αναρωτιόμαστε, γιατί ένας ιδιώτης επιχειρηματίας να προσφέρει δωρεάν μια υπηρεσία, που του κοστίζει τόσο ακριβά και γνωρίζουμε ότι στην περίπτωση του ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να αποφύγει το κόστος και να έχει μεγαλύτερο κέρδος, “ξεφορτώνεται” τα νοσοκομειακά απόβλητα!!!
Οι Βολιώτες ως τώρα θεωρούνται τα καλύτερα πειραματόζωα της Ελληνικής επικράτειας, πειθήνια και δεκτικά δυστυχώς. Και πλέον με την αποθήκευση δίπλα από την πόρτα μας επικίνδυνων υλικών της χειρότερης πανδημίας από την εποχή της “Μαύρης Πανώλης”, είμαστε πλέον και με τη βούλα μεγαλοεπιχειρήσεων, κυβερνήσεων και τοπικών αυτοδιοικήσεων, οι “Άθλιοι”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το