Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Οι Πέμπτες μας, οι αφιερωμένες στην υγεία μας – Πορεία την Πέμπτη στο κέντρο του Βόλου

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ξεκινάει τη δράση “οι Πέμπτες, οι αφιερωμένες στην υγεία μας” και καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα και θα ακολουθήσει πορεία κατά μήκος της Ερμού για να κατευθυνθεί στην παραλία και να ολοκληρωθεί στο Πανεπιστήμιο ή να ολοκληρωθεί στην πλατεία αν αυτό αποφασιστεί.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

“Είναι σημαντική η παρουσία όλων μας. Η ποιότητα ζωής μας έχει υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια που άρχισε η καύση σκουπιδιών αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, που αυξήθηκαν οι ποσότητες σκουπιδιών που φτάνουν με πλοία, τα οποία ξεφορτώνουν επικίνδυνα απόβλητα από άλλες χώρες για να καούν στους κλιβάνους παλιάς τεχνολογίας της ΑΓΕΤ-Lafarge. Οι ποσότητες σκουπιδιών που καίγονται πρόκειται να πολλαπλασιαστούν σύμφωνα με την άδεια που έχει η πολυεθνική Lafarge να καίει μέσα στην όμορφη πόλη μας. Αυτό συνεπάγεται έκλυση διοξινών και άλλων αέριων ρύπων και βαρέων μετάλλων που α. θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, β. καταστρέφουν τα τοπικά μας προϊόντα και γ. υποβιβάζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας μας. Επιπλέον, πρέπει να αντιδράσουμε στο εργοστάσιο SRF, που διακαώς επιθυμεί η δημοτική αρχή να κατασκευάσει παρά τις αντιθέσεις των επιστημονικών φορέων και των πολιτών.

Στην Τήνο, την Άνδρο οι κάτοικοι σήκωσαν το ανάστημά τους και έδιωξαν τα πλοία που μετέφεραν τις ανεμογεννήτριες και θα αλλοίωναν τους τόπους τους. Κι εδώ στον Βόλο ΌΛΟΙ να ξεσηκωθούμε, να καταγγείλουμε κάθε Πέμπτη την δυσοσμία καμένου πλαστικού, τη ρύπανση και την αντιδημοκρατικότητα. Να απαιτήσουμε την παύση της καύσης σκουπιδιών που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για τους πολίτες. Κανένα κέρδος για εμάς, μόνο για τους λίγους κρατούντες την εξουσία και το χρήμα. Τα 44 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για το εργοστάσιο απαιτούμε να επενδυθούν σε μονάδες ανακύκλωσης πλαστικού και άλλων υλικών, που με συνδυασμό με την διαλογή στην πηγή και τα πράσινα σημεία θα δώσουν μια υγιή λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το