Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Οι απόκριες και οι μάσκες είναι πλέον παρελθόν- Να πάρουν ξεκάθαρη θέση οι υποψήφιοι για την καύση

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου “επιθυμεί να πέσουν οι μάσκες και από τους υποψηφίους των δημοτικών, περιφερειακών και των προσεχών βουλευτικών εκλογών” Τους καλεί να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην υγεία των πολιτών και αναφέρει:

Το πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και η γενικότερη αερορρύπανση είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην πόλη μας. Πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό επίσης από τη μελέτη θνησιμότητας και νοσηρότητας ότι οι Βολιώτες κατέχουν πρωταγωνιστικές θέσεις σε πολλά είδη καρκίνου, στα καρδειαγγειακά και στα εγκεφαλικά, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις 3 και 4 φορές πάνω από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τι θα κάνετε για αυτό; Το πρόβλημα χρειάζεται άμεση λύση και όχι ευχολόγια. Επιπλέον η ανακύκλωση στην πόλη μας και η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων έχουν πεταχτεί στον πράσινο κάδο των απορριμμάτων των πολιτικών ταγών αυτού του τόπου.
Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Πολιτών απαιτεί ξεκάθαρη θέση από τους υποψήφιους των εκλογών και κυρίως από τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες. Θέλουμε οι υποψήφιοι να ταχθούν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και να δεσμευτούν με ξεκάθαρες θέσεις και βήματα για την επόμενη μέρα των εκλογών. Να δεσμευτούν ότι κανένα εργοστάσιο παραγωγής SRF δεν θα κατασκευαστεί στον Βόλο – μόνο εργοστάσια ανακύκλωσης υλικών – και θα σταματήσει κάθε είδους καύση σκουπιδιών από οποιοδήποτε εργοστάσιο. Κάθε άλλη θέση ή ένοχη σιωπή τους θέτει άμεσα στο κάδρο των ανεπιθύμητων της μεγάλης διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.
Οι θέσεις του συλλαλητηρίου και όσων δεν έχουν κάποιο πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον από την καύση σκουπιδιών είναι ξεκάθαρες:

• ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge
• ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου
• ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και λύση στο πρόβλημα της αερορρύπανσης
• ΝΑΙ στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας
Παρακαλούμε λοιπόν για τις θέσεις σας, έστω και αν τις έχετε σιγοψιθυρίσει στο παρελθόν. Ο αγώνας μας κατά όσων επιβουλεύονται την υγεία μας θέλει ξεκάθαρες θέσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το