Τοπικά

Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ για τα ατυχήματα με εργαζόμενους ντελίβερι

Με αφορμή τον τραυματισμό δυο εργαζομένων στον κλάδο του ντελίβερι, σε τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν πρόσφατα στον Βόλο, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, «να μην αποδέχονται μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους». Επίσης, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κλαδική πανελλαδική απεργία που έχει αποφασίσει για τις 20 Ιουλίου η ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Δύο ακόμα ατυχήματα εργαζόμενου-διανομέα στην πόλη μας, που ήρθαν να προστεθούν στα δεκάδες άλλα το προηγούμενο διάστημα σε τροχαίο την ώρα της δουλειάς, αναδεικνύουν την εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες και τους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα ακόμα και την ίδια την ζωή τους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σ’ αυτόν τον κλάδο, οι οποίοι εργάζονται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς.

Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην αποδέχονται μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους. Το γεγονός αυτό δεν είναι το πρώτο, αλλά ούτε τελευταίο που συμβαίνει. Πριν από λίγο καιρό αντίστοιχοι συνάδελφοι είχαν βρει το θάνατο σε Αθήνα και στην Λάρισα. Κάθε χρόνο στις μεγάλες αλυσίδες και στα ξενοδοχεία όπου συντελείται η δήθεν “ανάπτυξη” της οικονομίας εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από τις πολλές ώρες δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν με την επιτροπή αγώνα του κλάδους μας και να διεκδικήσουμε :
– Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
– Κλαδικές συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.
– Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
– Για τους διανομείς, τα μηχανάκια, ο εξοπλισμός, η συντήρηση και τα έξοδα κίνησης να τα αναλάβουν οι εργοδότες.

Καλούμε κάθε συνάδελφο ανεξάρτητα την ειδικότητα, τη σχέση εργασίας, τη χώρα που κατάγεται, να κάνει το βήμα, να σπάσει το φόβο, να μπει μπροστά στη μάχη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Να συμμετέχει στην κλαδική πανελλαδική απεργία στις 20 Ιούλη που αποφάσισε ομόφωνα η ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, στη διάρκεια της συνεδρίασή της την Τετάρτη 21 Ιούνη, υιοθετώντας το κάλεσμα ταξικών σωματείων από όλη τη χώρα, για οργάνωση της πάλης απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, από την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το