Πολιτισμός

Επιτραπέζιο ημερολόγιο σχολείων του Αγίου Ιωσήφ

Μ’ ένα ταξίδι στην ιστορία εύχονται «Καλή χρονιά» οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών Σχολείων του Αγίου Ιωσήφ στην Ελλάδα (SJA), με την ευκαιρία της ανατολής του επετειακού έτους 2021 και της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Τα τρία Σχολεία SJA προχώρησαν στην έκδοση του επιτραπέζιου ημερολογίου τους που, από το εξώφυλλό του, δηλώνει το ιδιαίτερο στίγμα αυτής της χρονιάς. Περιλαμβάνει πίνακες/εικόνες με σημαντικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, πρωταγωνιστές της Εθνεγερσίας και λάβαρα του Αγώνα.
Παράλληλα κάθε πίνακας/εικόνα στο Ημερολόγιο συνοδεύεται από ηχητικό ντοκουμέντο που μπορεί κανείς να ακούσει σκανάροντας, με τη βοήθεια του κινητού του, τον QR κώδικα. Οι ηχογραφήσεις προέρχονται από μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων των τριών Σχολείων, οι οποίοι ενεπλάκησαν ενεργά στη δημιουργία του ημερολογίου συνδυάζοντας την Ιστορία και την Τέχνη με τα πολύτιμα ψηφιακά εργαλεία των ΤΠΕ.
Μάλιστα το Ημερολόγιο αυτό, ως έντυπη δημιουργία των σχολείων SJA, καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα/ημερολόγιο των επετειακών δράσεων που έχει δημιουργήσει η Εθνική Επιτροπή για το 1821 για την προβολή αυτών των δράσεων πανελλαδικά.
Όπως σημειώνεται στο επιτραπέζιο ημερολόγιο, «οι Εκπαιδευτικές Κοινότητες των Σχολείων μας και οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ αγρυπνώντας κοντά στα παιδιά και στους νέους, με στόχο την καλλιέργεια της ουμανιστικής στάσης της παράδοσής μας, ευχόμαστε ολόψυχα να διατηρηθεί σε όλους μας η ελπίδα και να καλλιεργηθεί το όραμα της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης.
Η επετειακή χρονιά του Εθνοσωτήριου 1821 να είναι γεμάτη ζωή, χαρά, δημιουργικότητα και πίστη στα ανθρώπινα ιδανικά!
Η Θεία Χάρη της Γέννησης είη μεθ’ ημών πάντων!
Καλές γιορτές και ευλογημένη νέα χρονιά».

Στο τέλος του ημερολογίου αναφέρεται:

«Στα σχολεία μας επιδιώκουμε:
* Παιδεία βασισμένη στις αρχές του Ανθρωπισμού και του Χριστιανισμού, την Ελευθερία και την Αγάπη.
* Παιδεία που εναρμονίζεται με τις σύγχρονες απαιτήσεις, εξοικειώνει με τα μέσα τεχνολογίας, διαμορφώνει ενεργούς πολίτες με ήθος και δεξιότητες ζωής.
* Παιδεία που προσφέρει στους μαθητές ευκαιρίες να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητές τους.
* Παιδεία που συγκεράζει την πολυπολιτισμικότητα με την ιστορική πορεία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
* Παιδεία που προάγει τη γνώση, την κριτική σκέψη και την καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ταυτότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το