Ελλάδα

Επίτιμος δημότης Ξάνθης θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ÁÈÇÍÁ-ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐôÄ ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÌÅ ÖÏÉÔÇÔÅÓ ÁÐÏ ÔÏ ÌÏÕÓÉÊÏ×ÏÑÅÕÔÉÊÏ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÊÕÐÑÏÕ.(EUROKINISSI-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Την Ξάνθη θα επισκεφτεί αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ως επίσημος προσκεκλημένος στις εορτές των Ελευθερίων της πόλης και της 96ης επετείου ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, στις 4 Οκτωβρίου 1919.

Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του θα ανακηρύξει τον κ. Παυλόπουλο ως επίτιμο δημότη Ξάνθης σε πανηγυρική του συνεδρίαση και θα του απονείμει το χρυσό κλειδί της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φθάσει στις 10 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, όπου θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Στις 11 θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ξάνθης και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Ηρώο της πόλης, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Στις 12.30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει την παρέλαση σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι στην ορεινή κωμόπολη της Σταυρούπολης, όπου ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Παυλόπουλου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το