Ελλάδα

Επιτήδειοι εξαπατούν σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Δεν είναι λίγες οι φορές το τελευταίο διάστημα που επιτήδειοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν σεισμόπληκτους κατοίκους του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης όσων επλήγησαν από τον σεισμό που ταρακούνησε μεγάλο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Μετά το πλήθος των καταγγελιών που υποβλήθηκαν, ο Δήμος προχώρησε σε ανακοίνωση για να ενημερώσει με ποιον τρόπο θα μπορούν να βοηθήσουν όσοι το επιθυμούν σε μία προσπάθεια αποφυγής αντίστοιχων περιστατικών. Συγκεκριμένα, η παροχή βοήθειας θα γίνεται μέσω ειδικών λογαριασμών που έχουν δημιουργηθεί για τον σκοπό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως επιτήδειοι-κακόβουλοι, με το πρόσχημα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου και των σεισμόπληκτων της περιοχής μας, προσπαθούν να πείσουν πολίτες για την καταβολή χρηματικών ποσών μέσω ερανικών δωρεών οι οποίες σε κάθε περίπτωση – διευκρινίζουμε ότι – δεν αποτελούν πρωτοβουλία του Δήμου και έχουν ως σκοπό την εξαπάτηση/παραπλάνηση των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στην πληγείσα περιοχή μας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μην ανταποκρίνονται στις εν λόγω πρακτικές, που μόνο στόχο έχουν την εξαπάτησή τους.

Γνωστοποιούμε τέλος, πως όποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να προβούν στην κατάθεση χρημάτων υπέρ των σεισμόπληκτων του Δήμου μας μπορούν να το κάνουν μέσω του Ειδικού Λογαριασμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τράπεζα: EUROBANK
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, IBAN: GR2602602400000300201205013) με την αιτιολογία /ένδειξη «Σεισμόπληκτοι Κρήτης».

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το