Τοπικά

Επίθεση του Δήμου Βόλου στον υποψήφιο διδάκτορα Γεωλογίας που ανέδειξε τις ευθύνες του για τον αμίαντο

Με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται η δημοτική αρχή Βόλου εναντίον του γεωλόγου Μάρκου Βαξεβανόπουλου, υποψήφιου διδάκτορα του Τομέα Ορυκτολογίας – Πετρολογίας – Κοιτασματολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας το άρθρο του για τις δραματικές συνέπειες που ενδέχεται να έχει επιφέρει στην ανθρώπινη υγεία η κατεδάφιση κτίσματος από αμίαντο στη Νέα Ιωνία.
Σε σημερινή ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει τον κ. Βαξεβανόπουλο «αποτυχημένο υποψήφιο της μείζονος αντιπολίτευσης», ενώ δεν λείπουν οι ειρωνικές αναφορές σε σχέση με την επιστημονική του επάρκεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Προβληματιζόμαστε αν πρέπει να χαρούμε ή να λυπηθούμε για το γεγονός ότι μια ολόκληρη αντιπολίτευση, και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω της, στηρίζεται σε ένα κομμάτι… αμιάντου. Και ότι για να επιχειρηματολογήσει επιστρατεύει, για να σκορπίσει τον πανικό και να διαστρεβλώσει την αλήθεια, ένα υποψήφιο καθηγητή γεωλογίας, αποτυχημένο υποψήφιο με το συνδυασμό της μείζονας αντιπολίτευσης, κάποιον Μάρκο Βαξεβανόπουλο, για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στην …πνευμονολογία (!!!).
Αν πάντως έχουν και το πραγματικό ενδιαφέρον για την πόλη και τους ανθρώπους της, και όχι για την κομματική και προσωπική τους, κάθε είδους, τακτοποίηση, ας ρωτήσουν και τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας που τόσα χρόνια είχαν δίπλα τους αυτή την καρκινογόνο ουσία.
Και επειδή οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην πλήρη και αντικειμενική αλήθεια, παραθέτουμε την δήλωση του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σήμερα προέδρου της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθηγητή κ. Κων. Γουργουλιάνη, σε ερώτηση δημοσιογράφου(ευτυχώς υπάρχουν ακόμη στο Βόλο) για τους ισχυρισμούς Μπαξεβανόπουλου: «Μη με βάζετε στη διαδικασία να απαντώ σε παράλογα πράγματα. Πρόκειται για ημιμάθειες. Αν θέλετε κάτι από μένα κρατήστε αυτό: απαιτείται έκθεση πολλών ετών, παρατεταμένη, σε αμίαντο, για να υπάρξουν συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία»!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το