Τοπικά

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κόμματος σε Κυβέρνηση και Α. Μπέο για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Επίθεση στην Κυβέρνηση και τον δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο εξαπέλυσαν ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η νεολαία του κόμματος για την στάση τους απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Όπως τονίζουν, οι μαθητές ως απάντηση στα αιτήματα τους δεν παίρνουν εξηγήσεις και λύσεις αλλά τιμωρητικές αποφάσεις, ειρωνεία και ύβρεις. Στοιβαγμένοι ανά 27δες,σε τάξεις που συχνά δεν έχουν θέρμανση για το χειμώνα, σε σχολεία με λιγοστές τουαλέτες ανά αριθμό μαθητών ζητούν από κάθε αρμόδιο φορέα το αυτονόητο- να νιώθουν ασφαλείς στα σχολεία τους.
Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως τους απειλεί ότι όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις θα εξαιρεθούν της τηλεκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί σε κλειστά σχολεία, κυβερνητικοί βουλευτές χαρακτηρίζουν τους μαθητές “αλητάκια” ενώ τα ΜΜΕ της Λίστας Πέτσα επιμένουν να παρουσιάζουν ψευδώς τα παιδιά ως… αρνητές της μάσκας.
Οι μαθητές, η νέα γενιά δεν είναι ούτε αλήτες, ούτε συνωμοσιολόγοι που αντιμάχονται τις υποδείξεις των επιστημόνων, ούτε χαβαλετζήδες με κακή ανατροφή. Οι μαθητές βλέπουν την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης που επί μήνες σκορπά λεφτά σε οτιδήποτε άλλο πλην της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Το Υπουργείο επέλεξε εν μέσω πανδημίας να αφήσει τα σχολεία με 20.000 κενά, να αυξήσει τους μαθητές ανά τάξη σε 25-27 και έξι ολόκληρους μήνες να μην προνοήσει για αύξηση αιθουσών ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις», αναφέρουν. Τονίζουν ότι στην ίδια γραμμή με την Κυβέρνηση βρίσκεται ο Δήμαρχος, που μιλώντας για την πόλη μας, δεν απαντά στα αιτήματα της αντιπροσωπείας των μαθητών που τον επισκέφθηκαν χθες το πρωί αλλά προτιμά να συγκρίνει τα σχολεία μας με αυτά της Αφρικής και να διαμηνύει ότι εάν κυβερνούσε ο ίδιος δεν θα γινόταν καταλήψεις. Είπε στους μαθητές: «μην συνδικαλίζεστε, μην διεκδικείτε, αυτή είναι η κατάσταση αποδεχτείτε την». Με μια φράση, μην αγωνίζεστε για τη ζωή σας. Ας μας πει όμως, τι έκανε ως Δημοτική Αρχή: πόσες σχολικές αίθουσες παραδόθηκαν στα έξι χρόνια της θητείας του, πόσες καθαρίστριες προσλήφθηκαν για τη νέα σχολική χρονιά και πότε τοποθετήθηκαν, ποια η αντίδρασή του για την αύξηση των παιδιών ανά τάξη από την κυβέρνηση, τι έκανε για τις μάσκες αλεξίπτωτα που μοίραζε, άνοιξαν όλα τα σχολεία του Βόλου με μάσκες;

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να μετατρέπει το αξίωμα του Δήμαρχου σε τοπικό εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης, κρυπτόμενος πίσω από την δήθεν “ανεξαρτησία” του και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μη πολιτικό. Βάζει με συνέπεια πλάτη στη συντήρηση και την καταστολή. Είναι εμφανείς οι πολιτικές του επιλογές και τα εκλογικά γραμμάτια που εξοφλεί.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον και ασφαλές εν μέσω πανδημίας. Αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όταν η Πολιτεία κωφεύει και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας, η κοινωνία οφείλει να αντιδρά. Οι μαθητές είναι το μέλλον μας. Και το μέλλον θα νικήσει»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το