Κόσμος

Επίθεση στον κόλπο του Ομάν: Βίντεο-ντοκουμέντο «ενοχοποιεί» το Ιράν

Βίντεο ντοκουμέντο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι σ’ αυτό απεικονίζονται Ιρανοί να επιχειρούν σε ένα από τα δύο τάνκερ που δέχτηκαν επίθεση
Οι Αμερικανοί επιμένουν πως η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ και σύμφωνα με το βίντεο, Ιρανοί κομάντος αφαιρούν από το τάνκερ Kokuka Courageous νάρκη που δεν είχε εκραγεί.

Ο πόλεμος του πετρελαίου καλά κρατεί κι από την πρώτη στιγμή η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη πως επιτέθηκε στα τάνκερ Kokuka Courageous και Front Altair. Λίγες ώρες αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε ανοιχτά το Ιράν για τα όσα έγιναν στα Στενά του Ορμούζ, ήρθε και το βίντεο που κατά την αμερικανική πλευρά είναι απόδειξη ενοχής.

Το βίντεο ολίγων δευτερολέπτων, το οποίο σύμφωνα με τις ΗΠΑ δείχνει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, να πλησιάζουν το Kokuka Courageous, το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν και να αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ. Έδωσαν επίσης και μια φωτογραφία που εικονίζει τη νάρκη πάνω στο πλοίο πριν απομακρυνθεί.

«Στις 16:10 τοπική ώρα ένα περιπολικό πλοίο κλάσης Γκαστί του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισε το M/T Kokuka Courageous και παρατηρήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε καθώς απομάκρυνε μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί», ανέφερε ο πλοίαρχος του αμερικανικού ΠΝ Μπιλ Έρμπαν σε ανακοίνωση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το