Αθλητισμός

Επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Ηλία Καρπάνου που ήταν στον πρώτο τελικό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

Η ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία των Διαιτητών) με ανακοίνωσή της το βράδυ του Σαββάτου (08/06) κατήγγειλε ότι έγινε επίθεση στο σπίτι ενός διαιτητή της Basket League. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Live Sport, επρόκειτο για το σπίτι του Ηλία Καρπάνου.

Ο Ηλίας Καρπάνος φέρεται να έγινε στόχος επίθεσης στην οικεία του, αφού άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στην είσοδο. Ο Καρπάνος ήταν μέλος της διαιτητικής τριάδας του Game 1 των τελικών της Basket League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ
Το δελτίο Τύπου της ΟΔΚΕ ανέφερε τα εξής: «Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης, που αν μη τι άλλο προκαλούν λύπη σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα:

Υπενθυμίζουμε και Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος στηρίζει όλους τους Διαιτητές της και προασπίζει το κύρος τους. Καταδικάζει κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού τόσο προς τους διαιτητές αλλά και στα πρόσωπα των οικογενειών τους, με αφορμή την χθεσινή καταδικαστέα πράξη στην οικία ενός από τους συμμετέχοντες διαιτητές των τελικών της Basket League.

Η Ομοσπονδία μας -όπως πάντα πράττει μέχρι σήμερα-, θα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές κάθε στοιχείο που αποτελεί στοιχείο έκνομης ενέργειας σε βάρος των διαιτητών μας, εφόσον πρόκειται για συμπεριφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενη. Τονίζουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη στους Έλληνες Διαιτητές που είναι υψηλότατου επιπέδου και άρτιες προσωπικότητες. Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου με όλα τα ανθρώπινα λάθη παικτών και διαιτητών.

Σε όποιους θέλουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με δηλώσεις τους ή αναρτήσεις και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, απλά τους ενημερώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την προσβολή της προσωπικότητας των διαιτητών μας. Επίσης καλούμε σε συνεργασία όλους τους φορείς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων της σειράς των τελικών της Basket League».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το