Κόσμος

Επίθεση στην Ουτρέχτη: Τέσσερις οι δράστες – Φώναζαν «Αλλαχού» Ακμπάρ λέει μάρτυρας

Τo φάντασμα της τρομοκρατίας επανήλθε ξανά πάνω από την Ευρώπη έπειτα από την επίθεση στο τραμ στην Ουτρέχτη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννέα.

Τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα την Ολλανδική ιστοσελίδα Het Parool, μεταδίδουν ότι μάρτυρας που βρέθηκε ενώπιον του αιματηρού περιστατικού είπε ότι οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον τέσσερις, κρατούσαν στα χέρια τους δύο όπλα και φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ».

Παρ όλα αυτά, εκπρόσωπος της Ολλανδικής αστυνομίας υποστήριξε ότι δεν είναι 100% βέβαιο αν το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία. Ωστόσο διερευνούν τη περίπτωση να υπάρχουν άλλα κίνητρα πίσω από την αιματηρή επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, οι τέσσερις δράστες αφού πραγματοποιήσαν την επίθεση φέρονται να εξαφανίστηκαν με ένα κόκκινο Renault Clio.

Όπως αναφέρει η Mirror, οι ένοπλοι είχαν κλέψει το αυτοκίνητο λίγη ώρα πριν αιματοκυλίσουν το τραμ. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από άνδρες της Ολλανδικής αστυνομίας.

Δείτε το όχημα των ενόπλων

 

Η επίθεση σημειώθηκε στην Καναλενάιλαντ, μια ήσυχη συνοικία στα περίχωρα της Ουτρέχτης, όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες.

Μια μάρτυρας είπε ότι είδε μια γυναίκα να βγαίνει τρέχοντας από το τραμ και να καταρρέει μπροστά της. Τα χέρια και τα ρούχα της ήταν καλυμμένα με αίμα. “Την πήγα στο αυτοκίνητό μου και την βοήθησα. Όταν έφτασε η αστυνομία, εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της”, αφηγήθηκε.

“Είναι τρομαχτικό οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο τόσο κοντά στο σπίτι σου”, είπε ο Ομάρ Ράχου, οι γονείς του οποίου ζουν σε ένα σπίτι, στον δρόμο που απέκλεισε η αστυνομία. “Τέτοιου είδους πράγματα συνήθως συμβαίνουν κάπου μακριά αλλά αυτό τα έφερε πολύ κοντά, είναι φρικτό”, πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Algemeen Dagblad, επικαλούμενη έναν αυτόπτη μάρτυρα, ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που προσπάθησαν να την βοηθήσουν.

Η ολλανδική τηλεόραση έδειξε εικόνες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας σε ένα σπίτι της Ουτρέχτης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της επίθεσης. Δεν έχει επιβεβαιωθεί όμως από επίσημη πηγή ότι ο ένοπλος ενδέχεται να κρύβεται εκεί.

Η Ουτρέχτη, η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ολλανδίας, με πληθυσμό περίπου 340.000, είναι γνωστή για τα γραφικά κανάλια της και τους πολλούς φοιτητές που ζουν εκεί. Οι δολοφονίες με πυροβόλα όπλα είναι κάτι το σπάνιο στην πόλη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Αν και έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς πολλές απειλές, στην Ολλανδία δεν έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα τρομοκρατικές επιθέσεις ευρείας κλίμακας. Τον περασμένο Αύγουστο ένας 19χρονος Αφγανός, κάτοικος Γερμανίας, μαχαίρωσε και τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ. Τον Σεπτέμβριο, οι αρχές συνέλαβαν επτά πρόσωπα, στο Άρνεμ και το Βέερτ και ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια “μεγάλη επίθεση” στη χώρα.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν

Στο τέλος του Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η 3η διμηνιαία δόση του 2024 αναφορικά με το επίδομα παιδιού,…

17 Ιουνίου 2024

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Με 16 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 16.00 στο Νέο Διοικητήριο…

17 Ιουνίου 2024

Γιώργος Μαζωνάκης: Έστειλε εξώδικο στην αδερφή του και έβγαλε ανακοίνωση εναντίον της

Με μια ανακοίνωση - φωτιά ο Γιώργος Μαζωνάκης επέλεξε να συνεχίσει την υπόθεση της δικαστικής…

17 Ιουνίου 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς του Δήμου Βόλου με το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας

Με στόχο τη δικτύωση συναντήθηκαν προσωπικό του ΚΗΦΗ Αγριάς και του Κλιμακίου Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για…

17 Ιουνίου 2024

Πέλλα: Έρευνα μετά την καταγγελία 11χρονης για απόπειρα απαγωγής

Αστυνομικές έρευνες προκάλεσε η καταγγελία μίας 11χρονης στην Πέλλα, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι την…

17 Ιουνίου 2024

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει»: Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Νέα στοιχεία για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα ήρθαν στο…

17 Ιουνίου 2024