Ελλάδα

Επίθεση Πλεύρη σε Τσίπρα για το «Αγία Σοφία»: «Η λίστα που παρέδωσε το 2019, ήταν 2.853 χειρουργεία»

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παρουσίασε τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα, είπε πως το «πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων υπάρχει έντονα από το 2017» και εκτόξευσε «πυρά» προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, αναφέρει:«Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

– Την προκήρυξη θέσεων του “Αγία Σοφία” για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα.

– Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

– Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, προς ενημέρωσή του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνησή του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία».

«Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση» κατέληξε.

Τσίπρας: Σοκαριστική η έλλειψη αναισθησιολόγων στο «Παίδων»

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έφτασε στο νοσοκομείο λίγο πριν τις 11.30, χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να μπουν σε χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του Παίδων «Αγία Σοφία», ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκ των υστέρων λύσεις, οι οποίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων. «Αφενός οι προκηρύξεις θα πάρουν χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το