Ελλάδα

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη: Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες

mits_11

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών της 10ης Ιανουαρίου εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Είμαι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, αυτός είναι ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες», σημείωσε. Παράλληλα τον κατηγόρησε ότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά λόγω του ονόματός του, «επειδή λέγεται Μητσοτάκης. Θα εξελέγετο αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης; Όχι».

Χαρακτήρισε «προσβλητικό» ότι ο συνυποψήφιός του δεν αναγνωρίζει την «αυτόνομη πορεία του επί πολλά έτη» και υποστήριξε πως ο ίδιος από το 2009 μέχρι σήμερα δεν ανακατεύτηκε με τα κομματικά, ενώ ο εσωκομματικός του αντίπαλος «ήταν υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τώρα μας λέει ότι το κόμμα στο οποίο συμμετείχε στην ήταν ηγετική ομάδα από το 2009 δεν του αρέσει;»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του επειδή ο κ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε επειδή απείχε στη χθεσινή ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ, όπως είπε, ήξεραν όλοι ότι έχει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. «Ποιος μου κάνει μάθημα λέγοντας ότι η αποχή δεν είναι πολιτική στάση; Αυτός που απείχε από την κορυφαία διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας; Θα τρελαθούμε τώρα», σημείωσε, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «έχει ξεφύγει».

Στο ενδεχόμενο ντιμπέιτ, είπε ότι δεν θα συμμετάσχει αν ο συνυποψήφιός του «συνεχίσει να με προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο. Κάνει ζημιά στο κόμμα, δεν πάω να κερδίσω ένα κόμμα που έχουμε ξεφτιλίσει», σημείωσε.

Επίσης χαρακτήρισε «ρατσιστικό τεχνικό δίλημμα» το ερώτημα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «ανανέωση ή στασιμότητα». Ανανέωση, σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «δεν είναι ίδιον των νέων ηλικιακά. Είδαμε και όταν βάλαμε Γραμματέα τον Παπαμιμίκο, και τι έγινε, πέτυχε;».

Αφήνοντας δε αιχμές για τη θητεία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε: «Μεταρρυθμίσεις δεν είναι απολύσεις στον δημόσιο φορέα, δεν το κλείσιμο των δημοσίων φορέων. Στις δικές μου προτάσεις – μεταρρυθμίσεις, όταν ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, δεν άκουσα ενστάσεις».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το