Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Το τρίγωνο των ερευνών, οι 10.000 κλήσεις και η φωνή της δράστιδος

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχει δώσει στις Αρχές όσα στοιχεία χρειάζονται για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της γυναίκας που έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της 33χρονης στην Καλλιθέα. Οι 10.000 κλήσεις που καταγράφηκαν στην περιοχή βρίσκονται στη διάθεση της Ασφάλειας και γίνεται η επεξεργασία τους. Οι αστυνομικοί έχουν ξεχωρίσει πέντε «ύποπτα κινητά» και προσπαθούν να διαπιστώσουν αν έγινε κάποια κλήση από αυτά λίγο πριν και λίγο μετά την επίθεση της δράστιδος στην Ιωάννα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία δεδομένα που εξετάζουν οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Το πρώτο είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, το δεύτερο είναι η φωνή της δράστιδος, που καταγράφηκε στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας ταξί που κάλεσε για να την πάρει από το σημείο της επίθεσης και να την μεταφέρει στο Μετς και το τρίτο είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί από την οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας στον σταθμό αφετηρίας των αστικών λεωφορείων.

Η «μαυροφορεμένη γυναίκα» κάλεσε από καρτοτηλέφωνο στο κέντρο της Αθήνας (σ.σ.: είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει άλλες δύο -μάλλον διερευνητικές κλήσεις- με τη χρήση της τηλεκάρτας) την προηγούμενη της επίθεσης σε ραδιοταξί και ζήτησε ραντεβού την επομένη. Στις 19 Μαΐου το βράδυ η δράστις ζήτησε να την περιμένει το επόμενο πρωί στις 9:30 ταξί απέναντι από την Αγία Ελεούσα στην Καλλιθέα, όπερ κι εγένετο. Το ταξί την παρέλαβε από την Ελευθερίου Βενιζέλου και την αποβίβασε στο Μετς.

Ετσι λοιπόν, η Αστυνομία μελετά όλες τις πιθανές ύποπτες κινήσεις που έγιναν μεταξύ του τριγώνου Καλλιθέας-Ακαδημίας-Μετς για να βρουν τυχόν ευρήματα που θα τους οδηγήσουν εγγύτερα στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η δράστις δεν χρησιμοποίησε μόνο τηλεκάρτα κι έκανε κάποια λάθη τα οποία η Αστυνομία θα εκμεταλλευθεί, για να φτάσει στην εξιχνίαση. Οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα πέντε γυναίκες, για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις, υπόνοιες ή εκτιμήσεις, ότι μπορεί να σχετίζονται με το έγκλημα.

Έλαβαν συνολικά 30 καταθέσεις από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της 33χρονης αλλά και από πρώην συντρόφους της. Επίσης, πραγματοποίησαν τη σκιαγράφηση του προφίλ της δράστιδος ενώ αφιέρωσαν τουλάχιστον 60 ώρες για την παρακολούθηση βίντεο που συλλέχθηκαν από την περιοχή, όπου έλαβε χώρα η φρικτή επίθεση με βιτριόλι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το