Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Σε νέα απολογία ο ιερέας μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσει ξανά σήμερα ο προφυλακισμένος, υπό καθαίρεση ιεράς, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη. Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια καθώς η κατηγορία που τον βάρυνε για την αποτρόπαια πράξη του αναβαθμίστηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Αρχικά μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου, η εισαγγελία του είχε ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ανακρίτρια προχώρησε στην μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του κατηγορούμενου, αξιολογώντας τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Μάλιστα, η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία ώστε να απολογηθεί σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Πάντως, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σε δήλωσή του μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας για τον εντολέα του είχε αναφέρει: «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το