Τοπικά

Επίθεση εργαζομένων στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για το νέο Οργανισμό

Η παράταξη της αντιπολίτευσης στο Σωματείο Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο επιτίθεται στον διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Ντόκο γιατί εξαίρεσε το Σωματείο από το νέο Οργανισμό: Δυστυχώς αναγκαζόμαστε μετά από μία εβδομάδα εμπαιγμού και κοροϊδίας να καταγγείλουμε την πρωτοφανή και ακατανόητη στάση του Διοικητή του Γ.Ν.Βόλου κ. Ντόκο να αποκλείσει τον Σύλλογο Εργαζομένων από την διαδικασία της επικαιροποίησης και έγκρισης του Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Για ακόμη μία φορά μετά από αρκετά χρόνια, καταφέρνει με τη συμπεριφορά του να μας προβληματίσει για το μέλλον του στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και να μας απογοητεύσει.

Συγκεκριμένα: Η διαδικασία της επικαιροποίησης του Οργανισμού  έγινε γνωστή στα μέλη εντελώς τυχαία και λίγη ώρα πριν εισαχθεί για συζήτηση το θέμα στο Επιστημονικό Συμβούλιο.

Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ένωση των Γιατρών ενημερώθηκε για την διαδικασία, καταδεικνύει  την περιφρόνηση και την απαξία του Διοικητή προς τον Σύλλογο Εργαζομένων.

Το ότι δεν αντέδρασε σε αυτή την συμπεριφορά το Προεδρείο του Συλλόγου είναι τουλάχιστον περίεργο αλλά προσωρινά το παραβλέπουμε.

Στην παρέμβαση που κάναμε με παράσταση στο γραφείο του Διοικητή για να αναβληθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο μέχρι να ενημερωθεί και ο Σύλλογος  Εργαζομένων, υπήρξε πλήρη αδιαλλαξία παρόλο που δεν πίεζε τη διαδικασία κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στο αίτημα μας να μας δοθούν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών και το σχέδιο του Οργανισμού ώστε να συμμετέχουμε ως Σύλλογος στην διαδικασία με προτάσεις και ιδέες, μας παρότρυνε να κάνουμε σχετική αίτηση.

Στην αίτηση που καταθέσαμε εδώ και μέρες όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε αλλά το παρέπεμψε και στη Νομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου για να γνωμοδοτήσει εάν είναι νόμιμο να λάβουμε γνώση, πώς θα οργανωθεί λειτουργικά το Νοσοκομείο λες και είναι κρατικό μυστικό ή προσπαθεί κάτι να κρύψει.

Φοβόμαστε ότι αυτά τα δείγματα διοίκησης από τον κ. Ντόκο οδηγούν σε ανώφελες και επιζήμιες  αντιπαραθέσεις για το Νοσοκομείο και την εργασιακή ειρήνη στο χώρο και θυμίζουν άλλες εποχές που προσπαθούμε να ξεχάσουμε.

Αυτή τη κρίσιμη περίοδο το Νοσοκομείο χρειάζεται συνεργασία, ενότητα και ομοψυχία.

Δυστυχώς αυτή η αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης υπονομεύει την ομαλότητα της Λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Καλούμε τον Διοικητή να το αντιληφθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να καταλάβει ότι δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά συνεργάτες και κοινωνικοί εταίροι.

Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και διαφάνειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το