Τοπικά

Μπαράζ επιθέσεων με μπογιές σε εταιρείες που συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής (photos)

Στόχος αντιεξουσιαστών που αντιδρούν στην επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έγιναν τεχνικές εταιρείες που συμμετείχαν σε σχετικό διαγωνισμό.


Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζεται μία από τις εταιρείες, στην οδό Μικρασιατών, πίσω από το ΤΕΕ Μαγνησίας, όπως επίσης και σε εταιρεία στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου με Περραιβού. Όπως έγινε γνωστό, ανάλογες επιθέσεις σημειώθηκαν και σε άλλες 6 εταιρείες, οι οποίες επίσης συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορούσε την ανάδειξη αναδόχου για το γκρέμισμα των κτιρίων στην συνοικία των Παλαιών, από την κάτω πλευρά των ΚΤΕΛ, ιδιοκτησίας του ακαδημαϊκού ιδρύματος, προκειμένου να αναγερθούν δύο νέα κτίρια, που θα στεγάσουν τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και έγιναν αντιληπτές το πρωί, όταν υπάλληλοι των εταιρειών πήγαν στην εργασία τους.

«Οι επιλογές κοστίζουν, κάτω τα ξερά σας από την Τερμίτα» ήταν το σύνθημα που έστειλαν οι αντιεξουσιαστές στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Μικρασιατών, στέλνοντας μήνυμα για τη συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό τον οποίο οι ίδιοι ακύρωσαν, την περασμένη εβδομάδα, με κατάληψη του κτιρίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το