Τοπικά

Επίθεση από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Αλμυρού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίθεση στη δημοτική αρχή Αλμυρού εξαπέλυσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενωτική Δημοτική Κίνηση», με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015, ενώ ελήφθη επίσης απόφαση για κλείσιμο του ΚΑΠΗ. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγορούν, μεταξύ άλλων, τη δημοτική αρχή ότι χωρίς σχέδιο, πρόχειρα και βιαστικά, αντιγράφει την προηγούμενη και κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, ξηλώνοντας δομές κοινωνικής πολιτικής.
Στην ανακοίνωσε της παράταξης επισημαίνονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10/11 στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, αποτυπώθηκαν και αναδείχθηκαν:
α) Τα ασφυκτικά πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής υποχρηματοδότησης του Δήμου για παρέμβαση στις καθημερινές ανάγκες και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
β) Η ανεπάρκεια της οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες με ευθύνη των εφαρμοζόμενων μέχρι σήμερα πολιτικών.
γ) Το στίγμα της νέας Δημοτικής Αρχής που χωρίς σχέδιο, πρόχειρα και βιαστικά, αντιγράφει την προηγούμενη και κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, ξηλώνοντας δομές κοινωνικής πολιτικής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα καθώς και το κλείσιμο του καφενείου του ΚΑΠΗ και με τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν μια άλλη λογική για την άμεση λειτουργία του Δήμου, σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας και μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις.
Η Δημοτική Αρχή μετά το κλείσιμο του Νομικού προσώπου συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση με απόφαση για κλείσιμο του καφενείου του ΚΑΠΗ (μοναδικό σημείο αναφοράς του θεσμού σε ολόκληρο τον Δήμο). Με πρόφαση την υποβαθμισμένη λειτουργία θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών, προχωρά στην κατάργηση τους. Η πρόταση μας με κόστος που δεν ξεπερνά τις 20.000€ ετησίως για όλη την επικράτεια του Δήμου (για τον Αλμυρό λιγότερα από 10.000€) περιλαμβάνει όχι μόνο την λειτουργία καφενείου ή καφενείων αλλά σύνδεση της λειτουργίας του Κ.Α.Π.Η. με την κοινωνική μέριμνα, την βοήθεια στο σπίτι, με εξετάσεις προληπτικής ιατρικής καθώς και με εκδηλώσεις και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το