Τοπικά

Επίθεση Αγοραστού σε πανεπιστημιακούς ερευνητές: «Χρησιμοποιούν την αέρια ρύπανση στον Βόλο για να παίρνουν χρήματα»

«Κάποιοι, την αέρια ρύπανση τη χρησιμοποιούν για ευρωπαϊκά προγράμματα, δηλαδή για να παίρνουν χρήματα», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απαντώντας έτσι στα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ομάδα μελέτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Ο κ. Αγοραστός κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει τα πρώτα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με τα οποία μία στις τρεις ημέρες καταγράφονται υπερβάσεις μικροσωματιδίων στη πόλη του Βόλου, με τον μέσο όρο των υπερβάσεων αυτών να καταγράφεται περίπου στο 36%.
Σύμφωνα με τον ίδιο το Υπουργείο περιβάλλοντος και η Περιφέρεια, μετρούν την αέρια ρύπανση με πιστοποιημένες δομές και μηχανήματα.
«Λυπάμαι, λυπάμαι ειλικρινά για τους αγώνες που κάναμε ώστε να βγάλουμε το Πανεπιστήμιο μπροστά. Καλό είναι κάποτε, οι επιστημονικά υπεύθυνοι της έρευνας, να παρουσιάσουν και στην Περιφέρεια τη διαδικασία που ακολουθείται. Και δεδομένου ότι μιλάμε για επιστήμονες με γνωστή βαρύτητα, την οποία σεβόμαστε, ας τους ακούσουν κι ας αλλάξει η νομοθεσία. Γιατί όμως δεν ακούν εκείνοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι οποίοι παίρνουν τα μέτρα; Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα;»
Από εκεί και πέρα – συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός – η Θεσσαλία και δη, ο Βόλος εξελίσσεται σε πόλη πρότυπο στα μέτρα που λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει.
«Πείτε μία πόλη σε όλο τον πλανήτη που δεν έχει ωριαίες υπερβάσεις σε κάποιες μετρήσεις! Ωστόσο, βάσει του ισχύοντος νόμου, οι ωριαίες υπερβάσεις δεν ενεργοποιούν το νόμο» τόνισε ο ίδιος.
*Να σημειωθεί πως εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την αερορύπανση στο Βόλο, από την ερευνητική́ ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir με επιστημονικούς υπευθύνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή́ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Γιώργο Κ.Δ. Σαχαρίδη και τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το