Ελλάδα

Επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα: Τα 5 μέτρα της ΕΛ.ΑΣ μετά το χτύπημα στην Καισαριανή

Aυξημένα είναι τα μέτρα που παίρνει η ΕΛ.ΑΣ. αναμένοντας κλιμάκωση των επιθέσεων από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, ειδικά ύστερα και από το επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, οι ελληνικές Αρχές αναμένουν αναβαθμισμένα χτυπήματα σε καίριους στόχους, ενώ το χτύπημα στο Α.Τ. Καισαριανής έδειξε πως υπάρχουν κενά και τρωτά σημεία. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η άνεση με την οποία κατάφεραν κάποιοι να φτάσουν (μέρα-μεσημέρι) στο συγκεκριμένο τμήμα, να πετάξουν μολότοφ και να φύγουν ανενόχλητοι. Μάλιστα σύμφωνα με το OPEN, στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις από κουκουλοφόρους το επόμενο διάστημα.

Για αυτούς τους λόγους, όπως σημείωσε η Μίνα Καραμήτρου, σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, δόθηκαν οριστικές οδηγίες για το σχέδιο που θα πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να μην υπάρξουν και άλλες τέτοιες επιθέσεις. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να υπάρχουν:

Περιπολίες γύρω από ευαίσθητους στόχους και δημόσια κτίρια (κυρίως Αστυνομικά Τμήματα και Δικαστήρια)
Παρατηρητές σε σημεία κοντά σε Αστυνομικά Τμήματα ώστε να εντοπίζουν δυνάμεις κουκουλοφόρων
Ενεργοποίηση δικτύου πληροφοριοδοτών
Αυξημένα μέτρα σε εμπορικούς δρόμους και ιδιαίτερα σε περιφερειακούς δήμους
Συνεχόμενες πτήσεις drones στο κέντρο της Αθήνας για να υπάρχει εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το