Τοπικά

Επιτέθηκε σε 21χρονο έξω από το ΕΑΚ και καταδικάστηκε να μην παρακολουθεί τους αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου

Είχε επιτεθεί κατά ενός 21χρονου έξω από το κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού Β.-Νίκης Β. και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε για παράβαση του Νόμου περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, στερώντας του την δυνατότητα να παρακολουθεί τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

Βέβαια στον καταδικασθέντα δόθηκε η δυνατότητα έφεσης επί της ποινής. Το Μονομελές έκρινε ένοχο 23χρονο Βολιώτη, που στις 19 Νοεμβρίου του 2016, έξω από το κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού Β. -Νίκης Β. κατηγορούταν ότι είχε επιτεθεί αναίτια κατά του 21χρονου, χτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο και σπάζοντάς του την μύτη. Το θύμα είχε πέσει στο πεζοδρόμιο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του είχαν προκληθεί σωματικές κακώσεις.

Εναντίον του 21χρονου φέρονταν να είχαν κινηθεί τότε απειλητικά και άλλα άτομα, που ωστόσο είχαν τραπεί κατόπιν σε φυγή. Η επίθεση είχε γίνει στο ημίχρονο του αγώνα κι ενώ ο παθών μαζί με τον πατέρα του και άλλους βρίσκονταν στην καντίνα έξω από το ΕΑΚ. Ο 21χρονος είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες. Μάλιστα ο 23χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και να έχει καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με αναστολή ενός έτους και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του αναγνώρισε και ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Επίσης τον υποχρεώνει για ένα έτος να παραμένει σπίτι του τα Σαββατοκύριακα, του απαγόρευσε την προσέλευση και παρακολούθηση των αγώνων μπάσκετ του Ολυμπιακού Β. για δύο χρόνια και επίσης για δύο χρόνια, κάθε φορά που θα έχει αγώνα ο Ολυμπιακός Β. να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του δύο ώρες πριν την έναρξη του κάθε αγώνα, κατά την διάρκειά του και δύο ώρες μετά την λήξη του. Ο 23χρονος φέρεται να δήλωσε απολογούμενος στο Δικαστήριο, ότι ο πατέρας του παθόντα τον είχε συκοφαντήσει στο αφεντικό του και όταν τον βρήκε τυχαία έξω από το ΕΑΚ, του ζήτησε τον λόγο και επειδή βρισκόταν εκεί και ο 21χρονος λογομάχησαν και μετά πιάστηκαν στα χέρια.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής φέρεται να επισήμανε ότι παραβιάστηκε ο νόμος περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού (Ν. 2725/99), καθώς ένα μήνα πριν το επεισόδιο, ο παθών είχε περάσει έξω από τον Σύνδεσμο των φιλάθλων του Ολυμπιακού Β., φορώντας ζακέτα με τα διακριτικά της Nίκης Β. και ένας από τον Σύνδεσμο φέρεται να του είχε πει, να την βγάλει ή να μην ξαναπεράσει από εκεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το