Τοπικά

Επιτέθηκαν σε γιατρό στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου 

Το πρόβλημα φύλαξης και τήρησης της τάξης στο Νοσοκομείο Βόλου αναδείχθηκε περίτρανα ανήμερα το Πάσχα, όταν σημειώθηκε έντονο επεισόδιο μεταξύ γιατρού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τραυματισμένου, καθώς και μελών της οικογένειάς του, που είχε πάει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες ο τραυματισμένος, που φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, μαζί με πολλά άλλα άτομα, μέλη της οικογένειάς του και φίλους του, κυριολεκτικά μπούκαραν στο ιατρείο του ΤΕΠ Χειρουργικού του Νοσοκομείου, καθώς θεώρησαν πως καθυστερούσε η παροχή πρώτων βοηθειών στον τραυματισμένο.
Ο τραυματισμένος με σκίσιμο στο χέρι, που ήταν Ρομά, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την καθυστέρηση και θεώρησε πως γινόταν διάκριση σε βάρος του από τον γιατρό και το υπόλοιπο προσωπικό του ιατρείου. Κυριολεκτικά φέρονται να όρμησαν στο ΤΕΠ και παρ’ ολίγον να πιαστούν στα χέρια με τον γιατρό και τους νοσηλευτές, για να παρέμβουν πολίτες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί και να αποσοβηθεί η σύρραξη.

Το πρόβλημα με τους μεθυσμένους, αλλά και τους εξαρτημένους από ναρκωτικά και ψυχοπαθείς ασθενείς είναι καθημερινό πλέον στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, γεγονός που προκάλεσε πρόσφατα και τη σύσκεψη υπό τον διοικητή του ιδρύματος.
Σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί του Βόλου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόβλημα, με τον πρόεδρό τους κ. Π. Μαλινδρέτο να δηλώνει στη «Θ» ότι «οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου κάνουν ότι είναι δυνατόν για την όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ασθενών. Ωστόσο δεν είμαστε τόσοι, όσοι θα έπρεπε να είμαστε. Να είναι όλοι οι πολίτες βέβαιοι, ότι ανεξάρτητα από κοινωνική διαστρωμάτωση, ταξική ή εθνική προέλευση, από το αν είναι ή όχι ασφαλισμένος κάποιος, όλοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλοι υπερβάλλουμε εαυτόν».
Ο κ. Μαλινδρέτος πρόσθεσε ότι αίτημα των ιατρών είναι η καλύτερη αστυνόμευση του ΤΕΠ και να κινείται νομικά το Νοσοκομείο με την αυτόφωρη διαδικασία εναντίον οποιουδήποτε προκαλεί επεισόδια εις βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η τρίτη εκτόξευση του Starship ήταν και φαρμακερή – Χάθηκε ο πύραυλος, αλλά ο Elon Musk είναι ενθουσιασμένος

Ο πύραυλος Starship του Elon Musk της αμερικανικής εταιρείας SpaceX έκανε ένα τεράστιο άλμα προόδου…

14 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη χειριστής λέμβου στο Κεραμίδι με μαχαίρια και φαλτσέτα – Τράπηκε σε φυγή κι αντιστάθηκε στους λιμενικούς

Ένας 32χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού…

14 Μαρτίου 2024

Διάψευση μητέρας Γ. Γεωργιάδη: Δεν καταθέσαμε νέα μήνυση στον Ανακριτή Λάρισας

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο δικηγόρο, δεν έχω συνομιλήσει ποτέ μαζί…

14 Μαρτίου 2024

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει τη δημοκρατία

Στην εκδήλωση «Για Μια Άλλη Ευρώπη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωπαϊκό…

14 Μαρτίου 2024

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τους δικηγόρους- Τροπολογίες για φθηνή ενέργεια σε αγρότες και έλεγχο συνταγογράφησης

Με περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και με την…

14 Μαρτίου 2024

Υδροσίφωνας στην Τήνο: Εντυπωσιακή φωτογραφία από το σπάνιο φαινόμενο

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στην Τήνο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Πρόκειται για έναν υδροσίφωνα, που ανάρτησε…

14 Μαρτίου 2024