Τοπικά

Επίταξη: Υπέγραψαν οι πρώτοι τέσσερις ιδιώτες γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας – Τι λέει ο διοικητής του για την κατάσταση

Με τέσσερις ιδιώτες γιατρούς ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο πλαίσιο της επίταξης που αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης με την πανδημία.

Πρόκειται για δύο πνευμονολόγους και δύο παθολόγους που υπέγραψαν τις συμβάσεις τους (φωτό) και θα ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται. Η πρόβλεψη ήταν και για πέμπτο γιατρό όμως το υπουργείο επίταξε… έγκυο η οποία προσήλθε με τα δικαιολογητικά της στο νοσοκομείο και αποχώρησε.

Σε δήλωσή του στο onlarissa.gr ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Βλαχάκης τόνισε πως «θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου εργάζεται με ζήλο και αυταπάρνηση αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων ανταποκρινόμενοι σε όλες τις ανάγκες.

Σε ότι αφορά τους τέσσερις ιδιώτες γιατρούς, το νοσοκομείο προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη κατάσταση και σε έργα, που γίνονται με την ενίσχυση των υποδομών σε οξυγόνο, σε προσωπικό και με την εφαρμογή νέων διαδικασιών».

Δίνοντας τη σημερινή εικόνα του νοσοκομείου, με την έναρξη της εφημερίας, ο κ. Βλαχάκης τόνισε πως οι οκτώ κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πλήρεις, ενώ οι κλίνες ήπιας covid νοσηλείας έχουν πληρότητα 67 στις 90. Πάντα ως εφεδρεία είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί και η χειρουργική κλινική.

Α.Ρ.

Πηγή:onlarissa

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το