Τοπικά

Eπιτακτική η παρέμβαση στον δρόμο από Βόλο έως Μαλάκι “Θ”

Απομεινάρι μάλλον της πρόσφατης εργολαβίας έξω από την ΑΓΕΤ
Απομεινάρι μάλλον της πρόσφατης εργολαβίας έξω από την ΑΓΕΤ

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν χρόνια τώρα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα καταγράφει η «Θ» με φωτογραφικό οδοιπορικό στο οδικό δίκτυο της εθνικής οδού Ε34 Βόλου-Νεοχωρίου-Τσαγκαράδας στο κομμάτι από τον Βόλο έως το Μαλάκι. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τα έργα του δικτύου αποχέτευσης κατά το παρελθόν με την άμεση επιδιόρθωση της ασφάλτου να κρίνεται επιτακτική, αφού οι τομές είναι πάρα πολλές. Η άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου πρέπει να γίνει γρήγορα εν όψει και του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, αφού οι επικαλύψεις των τομών δημιουργούν φθορές στα αυτοκίνητα και δυσκολεύουν την κίνησή τους επί του οδικού κυκλώματος προς το Νότιο Πήλιο. Κάποια κομμάτια στο οδικό δίκτυο Βόλος-Μαλάκι είναι επικίνδυνα, ενώ απαιτείται μια συνολική παρέμβαση για να εκλείψουν τα προβλήματα.

Μετά τα φωτογραφικά οδοιπορικά της «Θ» σε οδικά κυκλώματα της Μαγνησίας σήμερα σειρά έχει το κομμάτι από τον Βόλο έως το Μαλάκι της εθνικής οδού Ε34 Βόλου-Νεοχωρίου-Τσαγκαράδας. Αποτελεί το κομμάτι που σηκώνει τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Τα έργα της αποχέτευσης έχουν επιτείνει το πρόβλημα με την άμεση επιδιόρθωση να κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών και η εικόνα του δρόμου δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για τη Μαγνησία και κυρίως για το βουνό των Κενταύρων και ειδικότερα του Νοτίου Πηλίου.

Μεταξύ των άλλων προβλημάτων η εικόνα από άποψη καθαριότητας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, δεν τιμά την περιοχή, αλλά δυστυχώς τη δυσφημεί στα μάτια των επισκεπτών και τουριστών.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό της «Θ» έγινε προχθές Παρασκευή καταγράφοντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα, ενώ όπως επισημάνθηκε από πολλούς που ρωτήθηκαν πρέπει η επιδιόρθωση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Η τομή για το έργο του δικτύου αποχέτευσης στη λωρίδα με πορεία από Βόλο προς Αγριά στις στροφές της Γορίτσας δημιουργούν αναταράξεις με τις καθιζήσεις και υπερυψώσεις του οδοστρώματος, ενώ στην απέναντι λωρίδα δεν λείπουν μικρά κομμάτια βράχων από τις βραχοπτώσεις. Τα «σπασίματα» της ασφάλτου είναι σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ οι λακκούβες που έχουν ασφαλτοστρωθεί, συνήθως επανεμφανίζονται σε χειρότερη κατάσταση (από άποψη βάθους, πλάτους και μήκους).

Γενικά οι τομές, κάθετες και παράλληλες του δρόμου, είναι ενοχλητικές κατά την οδήγηση, ενώ οι αναταράξεις είναι στην ημερήσια διάταξη από τις καθιζήσεις και υπερυψώσεις του οδοστρώματος είτε από την πρόχειρη δουλειά που έγινε είτε από την κακή ποιότητα της ασφάλτου είτε από την πολυκαιρία και πολυχρησία.

Ο δρόμος μέσα στην παραλία της Αγριάς, αν και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ασφαλτόστρωσή του, είναι «γυαλί» και γλιστράει πολύ ιδίως μετά από βροχή, κατάσταση επικίνδυνη για οδηγούς αυτοκινήτων και ιδίως δικυκλιστές.

Σε όλο σχεδόν το μήκος της εν λόγω εθνικής οδού στο κομμάτι από τον Βόλο έως και το Μαλάκι η μεσαία διαγράμμιση έχει «ξεφτίσει», ενώ δεν υπάρχει καθόλου στις άκρες (δεξιά) του δρόμου για να προειδοποιεί τους οδηγούς πού τελειώνει η άσφαλτος και τα όρια.

Έξω από την ΑΓΕΤ εμφανίζεται ένας σωρός από κομμάτια ασφάλτου προφανώς από την πρόσφατη εργολαβία για το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ έξω από την Αγριά και προς το Μαλάκι κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετά σημεία οι γραμμές από το τρένο του Πηλίου, οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για τους οδηγούς δικύκλων.

Με κατεύθυνση από Βόλο προς Μαλάκι λίγο πριν εισέλθει κάποιος στα Κάτω Λεχώνια υπάρχει μεγάλη δεξιά στροφή, στην οποία το «σπάσιμο» της ασφάλτου και οι μικρές λακκούβες καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση παντός τύπου τροχοφόρου.

Οι βραχοπτώσεις είναι συχνό φαινόμενο στις στροφές της Γορίτσας
Οι βραχοπτώσεις είναι συχνό φαινόμενο στις στροφές της Γορίτσας

Στο Μαλάκι κατά την επιστροφή στη δεξιά άκρη του δρόμου στη μεγάλη ευθεία μπροστά σχεδόν από τις πολυκατοικίες υπάρχει ανύψωση της ασφάλτου σε τρία σημεία.

Σε όλο σχεδόν το οδικό κύκλωμα τα φύλλα, οι θάμνοι και τα κλαδιά των δέντρων δυσχεραίνουν την ορατότητα των οδηγών, ιδίως στα κομμάτια που είναι πάνω σε στροφές, με τους περιοίκους να ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων.

«Με προχειρότητες δουλειά δεν γίνεται. Πρέπει οι αρμόδιοι να ασχοληθούν σοβαρά και να παρέμβουν συνολικά για να λυθεί το πρόβλημα διά παντός. Δεν γίνεται να κινείσαι στο δρόμο και να νιώθεις μέσα στο αυτοκίνητό σου λες και είσαι στη θάλασσα με βάρκα με πολλά μποφόρ» επισήμανε επαγγελματίας της περιοχής.

Από την πλευρά του άλλος επαγγελματίας τόνισε ότι «η κατάσταση είναι απελπιστική. Δεν είναι αυτή εικόνα δρόμου. Έρχεται το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος αρχίζει σε λίγες ημέρες και το οδόστρωμα είναι τραγικό».

Εκτός της κακής κατάστασης του δρόμου από τον Βόλο μέχρι το Μαλάκι αυτό που έκανε αλγεινή εντύπωση είναι η εικόνα από την έλλειψη καθαριότητας ένθεν και ένθεν του δρόμου. Για παράδειγμα πριν το Μαλάκι με κατεύθυνση προς Νότιο Πήλιο υπάρχει άδειος κάδος με τα σκουπίδια να βρίσκονται εκτός αυτού και δίπλα του ένας μικρός μπαζότοπος. Πριν τη μεγάλη ευθεία άλλος κάδος με μεγαλύτερο μπαζότοπο δίπλα του και έναν σωρό από κλαδιά, κουτιά, πανιά, κομμάτια σκεπής, κουβά, γλάστρα, μπουκάλια συνθέτουν μια άκρως αποκρουστική εικόνα. Σκουπίδια, φύλλα, κλαδιά κάνουν την εμφάνισή τους στις άκρες του δρόμου σχεδόν σε όλο το κομμάτι της εθνικής οδού από Βόλο μέχρι το Μαλάκι.

Μπορεί, όπως επισημάνθηκε από αρκετούς, η οικονομική κατάσταση της χώρας να είναι απαγορευτική για μεγάλα έργα και να αποτελεί τροχοπέδη, όμως από την άλλη το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου πρέπει να επιδιορθωθεί συνολικά, αφού δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εκτός του γεγονότος ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Πάντως όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει από τα έργα αποχέτευσης και τα προβλήματα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων άμα τη ολοκληρώσει του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Αγριάς Δήμου Βόλου», στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Ε34 Βόλου-Νεοχωρίου-Τσαγκαράδας στην περιοχή του οικισμού Αγριάς και αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα του εν λόγω έργου, επισημαίνει με επιστολή της προς τη ΔΕΥΑΜΒ, την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του οδικού δικτύου, καθώς οι τυχόν εμβαλωματικές ενέργειες επικάλυψης των τομών, δημιουργούν φθορές και προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την κίνηση των διερχόμενων οχημάτων και δικύκλων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το