Τοπικά

«Επιτακτική η ανέγερση κτιρίου για τις ανάγκες ειδικής εκπαίδευσης και για την ασφάλεια των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου»

Η χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Βόλου. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες σήμερα απαιτείται η ανέγερση 5 νέων σχολικών διδακτηρίων, 11 νηπιαγωγείων και 35 επιπλέον αιθουσών στις υπάρχουσες σχολικές υποδομές. Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των σχολείων ειδικής αγωγής.

«Ανάμεσα σ’ αυτά, στη πόλη μας, λειτουργεί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου), που σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και γονιών, οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες για τη φιλοξενία και τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Το σχολείο εκτείνεται σε πέντε επίπεδα. Οι μαθητές, ιδιαίτερα αυτοί που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια ή που αντιμετωπίζουν σοβαρές κινητικές αναπηρίες, δυσκολεύονται να μετακινούνται από τις τάξεις γνωστικών αντικειμένων προς τα εργαστήρια, που λειτουργούν στο υπόγειο. Οι αίθουσες είναι μικρές. Υπάρχει έλλειψη ειδικών χώρων που θα εξασφάλιζαν κι άλλες δυνατότητες παρέμβασης, εκπαίδευσης και αντιμετώπισης.

Γενικότερα η δομή του κτιρίου δεν επιτρέπει τις ασφαλείς συνθήκες που χρειάζονται για την ανάπτυξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης και  την ηρεμία, κυρίως για μαθητές με αυτισμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται επαναλαμβανόμενα περιστατικά κρίσεων, επιθετικών συμπεριφορών και αυτοτραυματισμών.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Τι θα κάνει για την ανέγερση κτιρίου που να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και την αναγκαία ασφάλεια των μαθητών για το ΕΕΕΕΚ Βόλου;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το