Τοπικά

Επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ οικογένειας και σχολείου προς όφελος των μαθητών

Με τη συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα στα 16ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου με θέμα «Σχολείο και Οικογένεια – Στο δρόμο της συνεργασίας για την πρόοδο του μαθητή».  Η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» Μπακατσέλου Μαρία μίλησε για τις “γέφυρες” που χτίζονται  ανάμεσα στην οικογένεια και το σχολείο.

“Στόχος της ημερίδας είναι να δείξει και να αναδείξει τους στόχους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να γεφυρωθεί μαζί με την οικογένεια. Αυτό αποτελεί μια αναγκαιότητα, κυρίως στις μέρες μας που οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές και η καθημερινότητα αποτελεί όλο και μια σύνθετη πραγματικότητα για την οικογένεια και τους μαθητές. Επειδή το Κέντρο Πρόληψης έχει απώτερο στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των μαθητών, αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, παρά μόνο με τους γονείς και ους εκπαιδευτικούς να είναι σε μια διαρκή συνεργασία και επικοινωνία” είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Κέντρο Πρόληψης, από τη φιλοσοφία του, αποτελεί έναν τέτοιο φορέα που προσκαλεί σε δράσεις – πολλές φορές και σε κοινές δράσεις – το σχολείο και την οικογένεια. Αποτέλεσμα είναι τα παιδιά πάντα να βγαίνουν ανακουφισμένα και υποστηριγμένα μέσα απ’ αυτή τη συνάντηση γονιών και εκπαιδευτικών, γιατί είναι οι πιο σημαντικοί ενήλικες στη ζωή των παιδιών και εκείνοι που διαμορφώνουν τη στάση, τις αξίες και την προσωπικότητά τους, είναι εκείνοι που διαμορφώνουν τους προστατευτικούς παράγοντες που θωρακίζουν τα άτομα απέναντι στις εξαρτήσεις. Ακόμη σημείωσε ότι επειδή η εξάρτηση στις μέρες μας αφορά κάθε οικογένεια, ακόμη και τους γονείς στο πως χειρίζονται τα ηλεκτρονικά μέσα, είναι επιτακτική η ανάγκη η οικογένεια και το σχολείο να βρίσκονται σε συνεργασία.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια προκειμένου να φέρουν τους δύο πόλους που προάγουν την πρόοδο του μαθητή (οικογένεια και σχολείο), πιο κοντά τον έναν στον άλλο.

“Η συνεργασία γονέα και εκπαιδευτικού, μπορεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον μαθητή και αυτός είναι ο στόχος όλων μας.
Φέτος, πέρα από την κοινή προσπάθεια με τη Δευτεροβάθμια και τις δράσεις κάθε Δευτέρα σε διαφορετικό Γυμνάσιο για τους γονείς των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αποφάσισε να κάνει τη σημερινή εκδήλωση που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, κυρίως τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και στα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Μέσα απ’ αυτή τη δράση προσπαθούμε να φέρουμε πιο κοντά, τον ένα στον άλλο, για να πετύχουμε την άριστη συνεργασία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το