Τοπικά

Επιστροφή στις αίθουσες επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί – Οι διευθυντές περιμένουν τις οδηγίες από το υπουργείο

Στον φυσικό τους χώρο, τα σχολεία, θέλουν να βρίσκονται οι δάσκαλοι μαζί με τα παιδιά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να αναφέρουν πως οι μαθητές των δημοτικών σχολείων επιστρέφουν στα θρανία από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Διευθυντές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Βόλο και Νέα Ιωνία περιμένουν τις οδηγίες για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά τονίζουν πως για άλλη μία φορά το βάρος πέφτει στους εκπαιδευτικούς, ενώ κάνουν και τις δικές τους προτάσεις για ένα πιο ασφαλές σχολείο στην εποχή του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος δήλωσε χθες, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στη Διεύθυνση το σχετικό έγγραφο που αναφέρει πως θα γίνει και με ποιο τρόπο.
«Είμαστε εκπαιδευτικοί και δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για κάποια μέτρα που αποφασίζουν οι επιτροπές των ειδικών, οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι. Από τη στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτά είναι τα απαιτούμενα μέτρα, οφείλουμε να τα εφαρμόσουμε» ανέφερε. «Θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Πέμπτη», θα έχουμε κάποια έγγραφα στα χέρια μας.

Ο διευθυντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου κ. Πασχάλης Δήμου τόνισε πως «είμαστε σε αναμονή οδηγιών, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε, για μία ακόμη φορά, όσον το δυνατόν καλύτερα. Πρόκειται για μια απόφαση βεβιασμένη, που καλό θα ήταν να έχει να αντιπροτείνει και κάτι, πέρα από το «ανοίγουμε». Να έχει να πει και συγκεκριμένα πράγματα, να μη φθάσουμε στο παρά πέντε, όπως έγινε τις προηγούμενες φορές».

Ο ίδιος ανέφερε πως την κρίσιμη στιγμή οι αρμόδιοι πετάνε το μπαλάκι στις Διευθύνσεις, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς. «Το σύνολο των εκπαιδευτικών επιθυμεί τη διά ζώσης διδασκαλία. Ο χώρος μας είναι το σχολείο, ώστε να είμαστε λειτουργικοί και αποτελεσματικοί, γιατί και η πραγματικότητα της τηλεκπαίδευσης δεν άφησε την καλύτερη εντύπωση. Ήταν μια λύση ανάγκης, η οποία όμως είχε πάρα πολλά προβλήματα» επισήμανε.

Όσον αφορά αν θεωρεί ο ίδιος χαμένη τη φετινή χρονιά, χαρακτήρισε υπερβολικό να ειπωθεί κάτι τέτοιο: «Είχαμε την τύχη να κερδίσουμε αρκετό διάστημα λίγο πριν το κλείσιμο. Δεν γίνονταν εκδηλώσεις και δεν υπήρχαν δραστηριότητες εκτός σχολείου. Υπήρχε μια εξατομικευμένη, έντονη προσπάθεια από την πλευρά των εκπαιδευτικών και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Τέλος ο κ. Πασχάλης Δήμου τόνισε πως «σίγουρα είναι ένα διάστημα, στο οποίο η πολιτεία μπορεί να βρει τους τρόπους για να μεθοδεύσει καταστάσεις όπως απογευματινές δραστηριότητες ή καταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών για την αναπλήρωση».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας κ. Στέφανος Πίος ανέφερε πως «το θετικό είναι ότι ανοίγουν τα σχολεία. Η σημειολογία του πράγματος λέει ότι πρέπει να ανοίξουν. Το ζητούμενο είναι ότι, δυστυχώς, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά».


Ο ίδιος προχωρεί και λίγο παραπέρα προτείνοντας να είναι λιγότερα τα παιδιά, τη μία μέρα τα μισά και τα άλλα μισά την επόμενη μέρα. «Ή να έρχονται στα σχολεία τα μισά το πρωί και τα άλλα μισά το απόγευμα» σημείωσε για να προσθέσει πως «ως εκπαιδευτικός συμφωνώ να ανοίξουν τα σχολεία, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί. Μόνο που οδηγίες δεν έχουμε πάρει ακόμα, οι οποίες πιστεύω ότι θα έρθουν έως την Παρασκευή, που θα μαζευτούν οι δάσκαλοι στα σχολεία».
Τέλος ο ίδιος ανέφερε πως «το θετικό είναι ότι θα υπάρξει, όπως ακούγεται, μία οδηγία για την προσέλευση παιδιών και γονέων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το