Τοπικά

Επιστροφή στα θρανία για 25.000 μαθητές στη Μαγνησία  

Το σχολικό κουδούνι κτύπησε ξανά σήμερα μετά από περίπου 2,5 μήνες καλοκαιρινής ανάπαυλας. Στα θρανία επέστρεψαν 25.000 μαθητές της Μαγνησίας με την ελπίδα να έχουν μια υγιή και παραγωγική σχολική χρονιά.
Με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αποδεικτικό self test έγινε η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία για την τέλεση του αγιασμού.
Στους αύλειους χώρους, όπου τελέστηκε ο αγιασμός, βρισκόταν αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Ήδη εδώ και μερικές μέρες οι μαθητές προμηθεύονται δωρεάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία.

Στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.00 π.μ., παρουσία του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Πολύζου Γεώργιου. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.
Μετά την τέλεση του αγιασμού οι μαθητές πήραν τα βιβλία τους, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα, ενώ έμφαση δόθηκε και στην ενημέρωση για την υγειονομική προστασία των παιδιών.
Στη Μαγνησία αναμένεται να φοιτήσουν φέτος 25.000 μαθητές. Από αυτούς οι 13.000 φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (10.000 στα Δημοτικά και τα 3.000 στα Νηπιαγωγεία).

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο επίσημος αγιασμός τον οποίο τέλεσε επίσης ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος, ‘έγινε παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπου Σταχτέα, στο 5ο Γυμνάσιο του Βόλου (Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη), σήμερα Δευτέρα 13-9 και ώρα 9.30 π.μ.

 

Στους επίσημους αγιασμούς που τελέστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Αλλης Μεριάς και στο Καρτάλειο Διδακτήριο παρέστη σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος που σε σύντομη προσφώνησή του τόνισε :” Καλή σχολική χρονιά. Υγεία και πρόοδο. Να γίνετε χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία. Να τηρείτε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ώστε να είστε υγιείς. Και πέραν όλων των άλλων τα Χριστούγεννα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε και να χαρείτε κι εσείς τις εκδηλώσεις. Καλή χρονιά!”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το