Τοπικά

Επιστροφή στα θρανία – Επίσημος αγιασμός σε πανηγυρικό κλίμα στο Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης Βόλου

Η τελετή του αγιασμού των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας για το σχολικό έτος 2019-2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.


Η τελετή αγιασμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία ανατέθηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Βόλου και στη διευθύντρια κ. Γρηγορίου Φωτεινή, τελέστηκε στις 10:00 στον χώρο του σχολείου από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Στην τελετή συμμετείχαν επίσης οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Κατά την τελετή του αγιασμού παρουσιάστηκε και επίσημα το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών του παρέλαβε πριν από λίγες μέρες το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου.


Σημειώνεται πως για την αγορά του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου είχε γίνει δωρεά 60.000 ευρώ από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, είχαν δοθεί τα έσοδα από την έκθεση φωτογραφίας της κ. Ελένης Παπαθανασίου ενώ είχαν συγκεντρωθεί χρήματα και από τη διανομή κουπονιών. Το ποσό για την αφορά του λεωφορείου έφτασε περίπου τις 90.000 ευρώ.
Στην τελετή του αγιασμού παρέστη μεταξύ άλλων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Γ. Τοζίδης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Σαβελίδης: «Γενικώς η φετινή σχολική χρονιά είναι δύσκολη κι αυτό γιατί υπάρχει μεταβατική περίοδος στην αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου. Οι εκπαιδευτικοί είναι εδώ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Επίσης ο κ. Σαβελίδης, έκανε λόγο για το πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης Μαθητών ΑμεΑ, παραδέχθηκε ότι το σχολείο δεν έχει το προσωπικό που απαιτείται και ζήτησε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του ΕΕΕΕΚ Βόλου, Ράνια Καρανικόλα, δεν έκρυψε τη λύπη της για το γεγονός ότι στο σχολείο, δεν είναι στη θέση του ούτε το βοηθητικό εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά ούτε και το επιστημονικό προσωπικό.

«Αυτό το σχολείο με 61 παιδιά, με οκτώ αμαξίδια, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Θα κάνουμε τον αγιασμό σήμερα κι από αύριο κατά πάσα πιθανότητα τα παιδιά δε θα έρθουν στο σχολείο αν το ειδικό εκπαιδευτικό κι επιστημονικό προσωπικό δεν είναι στη θέση του», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι έχει να κάνει με το ειδικό λεωφορείο η κ. Καρανικόλα έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και δικαιούται να χαίρεται όλη η πόλη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, είναι αποτέλεσμα της καλής διάθεσης και αλληλεγγύης που έδειξαν οι συμπολίτες και ο ΟΛΒ που είναι ο μεγάλος χορηγός. Μάλιστα στον αγιασμό παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Τοζίδης.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία του οχήματος, η Πρόεδρος, επεσήμανε ότι αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες ο φάκελος με τα έγγραφα, από βδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδες, ωστόσο επειδή ο σχεδιασμός του Υπουργείου για οδηγό και συνοδό στα σχολικά λεωφορεία γίνεται τον Μάρτιο, θα ζητήσουμε παρέμβαση των Βουλευτών να γίνει κατ’ εξαίρεση η διαδικασία για τον προϋπολογισμό «για να μην το έχουμε στην αυλή και το καμαρώνουμε» όπως είπε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι 26.000 μαθητές της Μαγνησίας είναι έτοιμοι να διασχίσουν την πόρτα του σχολείου, έκανε λόγο για διπλή χαρά με αφορμή και το λεωφορειάκι που αποκτήθηκε, επισημαίνοντας ότι «θα εξυπηρετεί τα παιδιά κι αυτό αποδεικνύει ότι, όταν θέλει ο πολίτης μπορεί κι ας μην έχει καμία βοήθεια από αυτούς που πραγματικά όφειλαν να βοηθήσουν».

Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και το προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τη Διευθύντρια, που κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, λέγοντας ότι «Ιδιαίτερα σήμερα να θυμίσω στα παιδιά ότι εδώ στην Ν.Ιωνία γεννήθηκε ένα παιδί πριν 63χρόνια. Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι με τα τραγούδια και τους στίχους του θα μιλούσε στους Έλληνες με τον τρόπο του κι είναι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που κηδεύεται σήμερα. Είναι αυτό που κρύβει κάθε παιδί μέσα του κι αυτό εξαρτάται από γονείς, καθηγητές, ακόμη κι από τον πόνο που ζει, πιστεύοντας στο Θεό που πίστευε ο Λαυρέντης, μπορεί να κάνει θαύματα. Εύχομαι να δώσουν τα παιδιά τον καλύτερό τους εαυτό και να μοιάσουν στον Λαυρέντη και σε κάθε άνθρωπο που προσφέρει».

Σχετικά με τους εντεταλμένους ιερείς ο Μητροπολίτης, ανέφερε ότι για κάθε σχολείο υπάρχει ιερέας κι έχουν καλυφτεί όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, για να λύνονται όποια προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα προκύπτουν, ενώ και φέτος θα προσφέρεται κανονικά το πρωινό».
Τέλος, για το λεωφορείου του ΕΕΕΕΚ, έκανε λόγο για ένα δώρο Θεού, που επετεύχθη χάρη στην σύμπραξη στη συνεργασία και στις δωρεές, ενθυμούμενος τον αγιασμό που είχε κάνει πριν 21χρόνια σε ένα άλλο λεωφορείο της ΕΛΕΠΑΠ . «Χαίρομαι που θα εξυπηρετούνται τα παιδιά μας και ειδικότερα τα ιδιαίτερα παιδιά μας».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ευχήθηκε καλή κι ευλογημένη χρονιά προσθέτοντας ότι «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελούμε τους αγιασμούς ενάρξεως της σχολικής χρονιάς. Είναι μια όμορφη ημέρα, τα παιδιά χαρούμενα, δάσκαλοι και καθηγητές στη θέση τους κι εμείς με τους εντεταλμένους ιερείς για ότι θέμα κοινωνικό προκύψει και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε και φέτος εδώ».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το