Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στον 5ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή αναμένεται να γίνουν προς το τέλος του Ιανουαρίου και θα έχουν ως σημείο αναφοράς την πτώση του τζίρου για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις 30/6/2021.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το