Τοπικά

Επιστρέφουν στις δημοτικές κοινότητες την αρμοδιότητα της άρδευσης – Αχ. Μπέος: Ας βγάλουν τα μάτια τους…

Στον Δήμο Βόλου επιστρέφει η ΔΕΥΑΜΒ την αρμοδιότητα της άρδευσης, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Επιχείρησης. Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αναμένεται η άρδευση να παραχωρηθεί πλήρως στις δημοτικές κοινότητες.

Για χρόνια προβλήματα και αρρωστημένη κατάσταση έκανε λόγο ο Αχ.Μπέος, σημειώνοντας ότι είναι το τελευταίο συμβούλιο στο οποίο παρευρίσκεται ως πρόεδρος.
“Στη ΔΕΥΑΜΒ είχε παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της άρδευσης από τον Δήμο. Σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ αποφασίζει να επιστρέψει την παραχώρηση στο Δήμο και μέσω Δημοτικού Συμβουλίου θα αποφασίσει πως θα λειτουργεί από δω και πέρα” δήλωσε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση προς το Δ.Σ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η ΔΕΥΑΜΒ δαπανά 1,5 εκ. το χρόνο για τη λειτουργία της άρδευσης (υδρονομείς, είτε για ρεύμα από γεωτρήσεις, ή καθαρισμούς κλπ). Ωστόσο, τα χρήματα που εισπράττει είναι 390.000 ευρώ.

“Υπάρχει άνοιγμα ενός εκατομμυρίου ευρώ. Πονάω για τα χρήματα και ας μην είναι δικά μου. Είναι απαράδεκτο γιατί χάνονται τα χρήματα των πολιτών. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πανηγύρι. Όποιος καλλιεργεί θα πληρώνει αντίτιμο. Εμείς δεν θέλουμε να κερδίσει η ΔΕΥΑΜΒ, αλλά όχι να έχει και ζημία. Η ΔΕΥΑΜΒ παραχωρεί και πάλι την κυριότητα αρμοδιότητα της άρδευσης στον Δήμο και ο Δήμος θα την επιστρέψει στις κοινότητες. Ας βγάλουν τα μάτια τους. Αυτοί θα τα κανονίζουν μόνοι τους. Το προεδρείο τους θα κανονίσει πως θα πληρώνουν υδρονομείς, ποιος θα παίρνει νερό, ποιος θα καθαρίζει αυλάκια” είπε ζητώντας ομόφωνη απόφαση. Ακόμη πρόσθεσε πως η απόφαση έχει ληφθεί μετά από συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συμφώνησαν και όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Για το γεγονός ότι δεν εστάλησαν έγκαιρα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης διαμαρτυρήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Μαυρογιάννης. “Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, παρότι θα έχουμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δεν έχω καμία εισήγηση για να γίνει συζήτηση” δήλωσε.
Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει φορέας διαχείρισης των υδάτων, “για να ξέρει τι νερά θα κατανείμει για άρδευση, για ύδρευση, για βιομηχανία κλπ”. Με αυτή τη λογική είχε γίνει η μεταφορά της αρμοδιότητας στη ΔΕΥΑΜΒ, όπως είπε, για να υπάρχει ενιαία διαχείριση. “Αυτά τα 5,5 χρόνια δεν σπάσατε αυγά. Δεν διαχειριστήκατε την άρδευση”, επέκρινε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και καταψήφισε το θέμα, σε αντίθεση με τη Νάνσυ Καπούλα που ψήφισε θετικά, δηλώνοντας ότι θα τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Αχ.Μπέο ότι ο Γιώργος Τόρης θα αναλάβει την προεδρία της ΔΕΥΑΜΒ. “Επιστρέφω πιο ενεργά στα του Δήμου και στις 28 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα διορίσω τον επιχειρηματία Γιώργο Τόρη, που μαζί με τον κ. Γκογκινούδη, θα φέρουν εις πέρας ένα μεγάλο έργο για αναβάθμιση της εταιρείας” ανέφερε. .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το