Οικονομία

Επιστρέφει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας

troika
Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με την ελληνική πλευρά να ετοιμάζεται να καταθέσει επισήμως το αργότερο έως αύριο το αίτημα για τη δίμηνη παράταση μετά την σχετική απόφαση στο χθεσινό Eurogroup.Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει δύο αιτήματα, αφενός την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για δύο μήνες και αφετέρου το άνοιγμα μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
«Παρά την πρόοδο δεν υπάρχει αρκετό έδαφος σε αυτή τη φάση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από το τέλος του έτους”, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση και πρόσθεσε: «Καταλήξαμε ότι το Eurogroup θα ήταν ευνοϊκά διακείμενο σε αίτημα της Ελλάδας για τεχνική παράταση δύο μηνών του υφιστάμενου προγράμματος. Μια τέτοια παράταση θα επέτρεπε την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης στις αρχές του 2015 ανοίγοντας τον δρόμο για τις αντίστοιχες εκταμιεύσεις του 1,8 δισ. ευρώ, που διατηρεί ο EFSF γι’ αυτόν τον σκοπό. Για να γίνει αυτό ζητήσαμε από την τρόικα να ετοιμάσει μια έκθεση για την πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης έως αύριο».
Ικανοποιημένος για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και για το δίμηνο περιθώριο που δόθηκε στην Ελλάδα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, εμφανίστηκε μετά τη λήξη του Eurogroup ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το