Ελλάδα

Επιστρέφει ο τελευταίος τραυματίας του Norman Atlantic

νόρμαν πρίντεζι

Ο Πέτρος Λιανός, ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας της ναυτικής τραγωδίας του Νοrman Atlantic που βρισκόταν ακόμη σε νοσοκομείο της Απουλίας, επιστρέφει σήμερα αεροπορικώς στην Αθήνα από το Μπρίντεζι, μέσω Ρώμης.

Ο Λιανός, που είναι ο οδηγός φορτηγού που σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την πυρκαγιά, έχει υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού και θα συνεχίσει τη θεραπεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι πυροσβέστες ανέβηκαν και πάλι σήμερα στο πλοίο, στο αμπάρι του οποίου συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες πυρκαγιάς και σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης του ομίλου Μπερλουσκόνι, για την ολική κατάσβεση μπορεί να χρειαστούν ακόμη και εβδομάδες.

Αύριο, το πλοίο πιθανόν να μετακινηθεί λίγο πιο κοντά στην αποβάθρα, για να μπορέσει να αγκυροβολήσει με μεγαλύτερη σταθερότητα.

Οι ιταλικές αρχές επαναλαμβάνουν ότι η μεταφορά του Norman Atlantic στο Μπάρι θα αποφασιστεί μόνον αν κριθεί ότι πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

Εξάλλου, η νεκροψία επί των σορών των εννέα θυμάτων της πυρκαγιάς, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Μπάρι, αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επιβεβλημένες επαφές της ιταλικής δικαιοσύνης με σειρά ξένων πρεσβειών.

Η ιταλική Ένωση Καταναλωτών Codacons αποφάσισε να πάρει μέρος στη δίκη του Norman Atlantic, όταν αυτή οριστεί, «για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα και το δίκιο των επιβατών».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το