Αθλητισμός

Επιστρέφει στο… σπίτι του ο Σαρακηνός – Έτοιμο το νέο γήπεδο το οποίο θα εγκαινιαστεί με το νέο έτος

Επιστρέφει στο σπίτι του ο Σαρακηνός. Οι εργασίες στο γήπεδο, οι οποίες έγιναν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνονται και σύντομα, με το νέο έτος, ο ιστορικός σύλλογος θα είναι σε θέση να δίνει στη φυσική του έδρα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Ένα αθλητικό έργο πνοής για την συνοικία της Αγίας Παρασκευής και όχι μόνο παίρνει σάρκα και οστά, με τον Σαρακηνό να μπορεί, πλέον, να δουλέψει σε βάθος και στην υποδομή και να βγάλει ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν όχι μόνο την πρώτη ομάδα, αλλά και γιατί όχι και ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Θεόδωρος Γκλαβίνης μίλησε στη «Θ» για το νέο γήπεδο, αλλά και τους στόχους της ομάδας:
«Το νέο γήπεδο είναι το πιο σημαντικό έργο που έχει γίνει στην ιστορία του Σαρακηνού. Τοποθετήθηκε υβριδικός τάπητας, κάτι που σημαίνει, ότι υπάρχει και φυσικό χορτάρι μέσα στον τεχνητό τάπητα. Είναι ένα μεγάλο έργο για την ομάδα μας, για την ιστορία του συλλόγου και μόλις ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, ο Σαρακηνούς από το νέο έτος θα αγωνίζεται στη φυσική του έδρα».
Ο κ. Γκλαβίνης αναφέρθηκε και στο σημαντικό γεγονός που έχει να κάνει με την οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας, καθώς πλέον υπάρχει η δυνατότητα στο νέο γήπεδο η ομάδα να δουλέψει συστηματικά:
«Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην Ακαδημία μας. Θα τις οργανώσουμε και υπεύθυνος θα είναι ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Μακρής. Θα αναλάβει αποκλειστικά αυτό το κομμάτι, το οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Πρόκειται για ένα άτομο που γνωρίζει καλά το αντικείμενο του ποδοσφαίρου, δουλεύοντας ως προπονητής στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και ως τεχνικός διευθυντής στην ίδια ομάδα για δύο χρόνια, στην οποία παρουσίασε σημαντικό έργο. Από κει και πέρα πιστεύουμε, ότι θα υπάρξει απήχηση από τους γονείς, προκειμένου να φέρουν τα παιδιά τους στον Σαρακηνό, να παίξουν ποδόσφαιρο σ’ ένα σύγχρονο γήπεδο και να το χαρούν…».

Οι Θ. Μακρής (αριστερά) και Θ. Γκλαβίνης μίλησαν στη «Θ» για τον φετινό Σαρακηνό

Όσον αφορά τον στόχο της ανόδου που έχει θέσει ο Σαρακηνός από την αρχή της χρονιάς και αν αυτός μπορεί να επιτευχθεί, ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε: «Η ομάδα έχει θέσει ως στόχο την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Γι’ αυτό άλλωστε κάναμε και κάποιες κινήσεις, που έχουν να κάνουν με το γήπεδο, με το τεχνικό τιμ, αλλά και με κάποιες μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Όπως για παράδειγμα, στο σύλλογο ήρθε ο Κώστας Φλίγκος, ένα ιδιαίτερο πρόσωπο για το τοπικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω, ότι αν συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και ίδια θέληση, στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Θ. Μακρής: Οι συνθήκες δουλειάς είναι επαγγελματικές
Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής του Σαρακηνού, Θωμάς Μακρής, στάθηκε στη λειτουργία του συλλόγου και στις επαγγελματικές συνθήκες που επικρατούν, παρότι η ομάδα αγωνίζεται στην ερασιτεχνική κατηγορία:
«Θα συμπληρώσω και εγώ από την πλευρά μου, πως ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι η άνοδος. Ήδη η ομάδα από τώρα, αν και ερασιτεχνική, δουλεύει σε επαγγελματικό επίπεδο. Όλοι όσοι είναι κοντά στο σύλλογο, ο πρόεδρος και η διοίκηση, προσπαθούν για το καλύτερο και παρέχουν τα πάντα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι συνθήκες είναι επαγγελματικές, ενώ όσον αφορά το ρόστερ, υπάρχουν και νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν και το κάτι παραπάνω, είτε με τον Σαρακηνό, είτε με ομάδες υψηλότερες κατηγορίας. Επίσης, θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην Ακαδημία, η οποία θα πρέπει να τροφοδοτεί τη μεγάλη ομάδα και να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του συλλόγου. Όπως έχουμε τονίσει όλοι στην ομάδα, από την αρχή της χρονιάς, ο Σαρακηνός θα κάνει πρωταθλητισμό, κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βλέπουμε αποκλειστικά τη δική μας ομάδα, πιστεύουμε στους ποδοσφαιριστές μας και ήδη από τώρα σχεδιάζουμε τις προσθήκες που θα γίνουν τον Ιανουάριο, προκειμένου η ομάδα να δυναμώσει και να παρουσιαστεί ακόμη πιο ισχυρή. Σε συνεργασία με τη διοίκηση έχουμε εντοπίσει τους στόχους, στους οποίους θα κινηθούμε. Δεν θα φροντίσουμε να κάνουμε μεταγραφές εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας, έτσι ώστε οι παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα, μαζί με τους υπόλοιπους, να είναι σε θέση να υλοποιήσουν το στόχο που έχουμε θέσει».

Ο Θωμάς Μακρής αναφέρθηκε και στο γεγονός πως ο Σαρακηνός δεν βλέπει μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον, σχεδιάζοντας μια ομάδα που θα έχει διάρκεια και θα ανεβαίνει συνεχώς τα σκαλοπάτια: «Χαίρομαι που βλέπω στην ομάδα ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον Σαρακηνό. Μπορεί να είναι ερασιτέχνες παράγοντες, αλλά λειτουργούν 100% επαγγελματικά, όπως προανέφερα. Για μένα, απαραίτητη προϋπόθεση για να δεχθώ την πρόταση της διοίκησης, ήταν η ταύτιση απόψεων, όσον αφορά τη φιλοσοφία λειτουργίας της ομάδας, για να διορθωθούν κάποια πράγματα.
Από φέτος μπαίνουν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά, η οποία αν βρει το Σαρακηνό στη μεγαλύτερη κατηγορία, θα είναι σαφώς και πιο απαιτητική και πιο δύσκολη.
Επίσης, θα πρέπει να τονίσω, πως ένα κομμάτι που έχουμε συντονίσει από το καλοκαίρι και αφορά όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας αλλά και τους νεαρούς παίκτες της Ακαδημίας, είναι το ότι η ομάδα διαθέτει διατροφολόγο αλλά και ψυχολόγο, που αποτελούν απαραίτητα στοιχεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Υπάρχουν δύο φροντιστές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η ομάδα έχει πλέον το γήπεδο της είναι πολύ σημαντικό. Γιατί χαίρεσαι να δουλεύεις και από την άλλη η δουλειά σου φαίνεται προς τα έξω. Επιδίωξη αυτής της ομάδας είναι να πάει πολύ ψηλά, τόσο, που πραγματικά δεν μπορεί να φανταστεί ο φίλαθλος κόσμος της Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το