Τοπικά

Επιστολή της Ζέττας Μακρή στον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη σχετικά με την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Για το σοβαρό πρόβλημα της αέριας ρύπανσης του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, που έχει επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει την αντίδραση των κορυφαίων τοπικών επιστημονικών φορέων, η Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, απέστειλε χθές επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου ο ίδιος ή ο αρμόδιος Υφυπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου να παραστούν στην προσεχή συνεδρίαση της ως άνω Επιτροπής.

Όπως τονίζεται, τόσο η συμμετοχή τους, όσο και η συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, κρίνεται αναγκαία προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής περί τυχόν ανάληψης πρωτοβουλιών ή ακόμη και τροποποιήσεων του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου ως προς τις ισχύουσες διατάξεις για την αέρια ρύπανση.
«Η θετική ανταπόκριση και η αποτελεσματική συνδρομή των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων αλλά και των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή, θα αμβλύνει τις ανησυχίες των κατοίκων, θα συμβάλει στη σωστή ενημέρωση και με τις παρεμβάσεις τους, στο βαθμό που απαιτείται, το πρόβλημα θα δρομολογηθεί προς επίλυση», αναφέρει η κ. Μακρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το