Τοπικά

Επιστολή της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στους βουλευτές

Ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητώντας εξηγήσεις για την έγκριση από το Υπουργείο στην ΑΓΕΤ να καίει ένα νέο είδος αποβλήτων, γνωστό ως CLO.
Στην επιστολή της η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει:

«Ως πολίτες του Βόλου απευθυνόμαστε σε εσάς ως βουλευτές του νομού Μαγνησίας.

Γνωρίζετε το πρόβλημα νοσηρότητας και θνησιμότητας που αντιμετωπίζει ο Βόλος και που έχει προκαλέσει μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων του. Η πιθανότητα αυτό να οφείλεται στην αέρια ρύπανση που προκαλεί η καθημερινή καύση 700 τόνων σκουπιδιών και πετ κοκ από την ΑΓΕΤ-Lafarge εντός της πόλης ανάγκασε τον πρωθυπουργό να αναφερθεί δημόσια στο “ηθικό πρόβλημα του Βόλου” και να δεχθεί να ακούσει τις απόψεις της Επιτροπής Πολιτών στην έδρα του κόμματος σας στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2019.

Αναμέναμε ότι θα υπήρχαν μέτρα που θα περιόριζαν το πρόβλημα, αλλά αντί αυτών το αρμόδιο υπουργείο στο γενικότερο πλαίσιο των fast track διαδικασιών που προωθούν την καύση σκουπιδιών (όπως η διαβούλευση-αστραπή για τον νέο ΕΣΔΑ) έδωσε στις αρχές του Ιουνίου 2020 την έγκριση στην ΑΓΕΤ—Lafarge να αρχίσει να καίει ένα νέο είδος αποβλήτων, γνωστό ως CLO, με κωδικό ΕΚΑ 190305
Σχετικά με την τρίμηνη πειραματική καύση του απόβλητου αυτού:

1.Οι αρμόδιοι δε γνωρίζουν τι ρύπους εκπέμπει και ως εκ τούτου δε θέλουμε να γίνει η πόλη μας κι εμείς ένα στοχευμένο πειραματόζωο, ώσπου να το μάθουν.

2.Πρόκειται για ένα νέο κωδικό απορριμματογενούς καυσίμου, που δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της ΑΕΠΟ και μέσω αυτού του ανήθικου και εγκληματικού πειράματος θα επιχειρηθεί η αδειοδότησή του.

Κατόπιν των ανωτέρω σας απευθύνουμε την ανοιχτή αυτή επιστολή και σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα ακυρώσουν το ανήθικο και απαράδεκτο πείραμα.
Εκ των πραγμάτων σας καθιστούμε υπεύθυνους για την ενημέρωσή μας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του θέματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το