Τοπικά

Επιστολή στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για τα θέματα συζήτησης στο επόμενο Δ.Σ.

Ο Συνδυασμός “Μαγνησία 2025” μετά από συνάντηση και συζήτηση των μελών του έστειλε επιστολή στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και προτείνει τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
1. Πρόγραμμα Early warning
2. «ΚΑΝΩΝ»
3. Πραγματοποίηση Ημερίδας Εξαγωγών

1. Πρόγραμμα Early warning
Αποτελεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα το οποίο «τρέχει» σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης, αφορά τη διάσωση και ανάπτυξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με προβλήματα βιωσιμότητας, ή επιχειρήσεις που αναζητούν νέες αγορές και νέες διεξόδους. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι, νομικοί, λογιστές, φοροτέχνες και έμπειροι μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάνοντας αρχικά επισήμανση και εν συνεχεία υποστήριξη διορθώνοντας, κατευθύνοντας και εν τέλει συμβουλεύοντας την επιχείρηση. Η δράση αυτή συμβάλλει στα παρακάτω:
i. Νέες αγορές και νέες διεξόδους προς τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ανοδική πορεία.
ii. Βελτίωση της θέσης των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε «μέση» κατάσταση.
iii. Εξυγίανση των επιχειρήσεων σε κρίση.
iv. Μείωση αριθμού πτωχεύσεων μικρών επιχειρήσεων.
v. Ομαλή κοινωνική επανένταξη όσων αποτυγχάνουν επιχειρηματικά.
vi. Ταχύτερη επίλυση προβλημάτων του επιχειρηματία.
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ήδη σε πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στη Θεσσαλία υπάρχει θετική ανταπόκριση και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία θα βοηθήσει προς την υλοποίηση του προγράμματος στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Από ένα τέτοιο πρόγραμμα που είναι τόσο σημαντικό και κρίσιμο για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας δεν μπορεί να λείπει το Επιμελητήριο.

2. «ΚΑΝΩΝ»
Το «Κέντρο Απονομής Σήματος Μοναστηριακών Προϊόντων & Προϊόντων Μικρών Παραγωγών» αποτελεί μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και αποτελεί κοινή προσπάθεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.). Λόγος δημιουργίας είναι η οργανωμένη στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και των προϊόντων των Ορθόδοξων Μοναστικών Κοινοτήτων και των Μικρών και πολύ μικρών Παραγωγών. Ο «ΚΑΝΩΝ» αναλαμβάνει το ρόλο της σήμανσης ώστε η αναγνωρισιμότητα των παραγόμενων προϊόντων να πιστοποιείται τόσο στην τοπική αλλά και στην υπερτοπική αγορά. Επίσης, ο ΚΑΝΩΝ μπορεί να υποστηρίξει συμβουλευτικά τους παραγωγούς στην οργάνωση και καλύτερη διάθεση των προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Κ.Καββαθά με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο. Προτείνουμε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε αυτή τη δράση.

3. Πραγματοποίηση Ημερίδας Εξαγωγών
Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας, προτείνουμε την πραγματοποίηση ημερίδας εξαγωγών με σκοπό την ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη των επιχειρήσεων και των υποψήφιων εξαγωγέων. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται καθοδήγηση για να ξεκινήσουν και να συστηματοποιήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Είναι μια δράση στήριξης της επιχειρηματικότητας, οικονομικής ανάπτυξης, εξοικείωσης των τοπικών επιχειρήσεων που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό και δυναμική και αναζητούν νέες αγορές και ευκαιρίες. Προς την κατεύθυνση αυτή η ημερίδα θα πρέπει να εστιάσει:
i. Δημιουργία και κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
ii. Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (marketing, design, πιστοποιήσεις κτλ).
iii. Σήμανση προϊόντων (barcode κτλ).
iv. Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
v. Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
vi. Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές στόχους.
vii. Αναφορά σε b2b συναντήσεις και τρόπου σωστής προετοιμασίας τους.
viii. Τρόποι συζήτησης με υποψήφιους πελάτες.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων η δράση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που ήδη κινούνται ή θέλουν να κινηθούν σε τέτοιες κατευθύνσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το