Τοπικά

Επιστολή Λαϊνά και Καλυβιώτη σε Μουλά για την υπόθεση του Σωρού: “Ενεργήσατε προς το συμφέρον του Συνεταιρισμού Αγ. Στεφάνου”

Eπιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γ.Μουλά απέστειλαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λαΐνας κι Αχιλλέας Καλυβιώτης αναφορικά με το θέμα πώλησης οικοπέδου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αγ. Στεφάνου στον Δήμο Βόλου.  Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι,  ο Γιώργος Μουλάς έπραξε προς το συμφέρον των ιδιοκτητών του Συνεταιρισμού που είναι πρόεδρος ενώ η δημοτική αρχή υιοθετεί ό,τι της προτείνεται και είναι έτοιμη να ξοδέψει χρήματα άσχετα αν κάποιες προτάσεις δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.

Η επιστολή του Γ.Λαΐνα και του Α. Καλυβιώτη:

“Με την ακύρωση της απευθείας αγοράς του οικοπέδου του οικοδομικού συνεταιρισμού στον Αγ. Στέφανο και από την επιτροπή του άρθρου 152, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας κοινοποιήσουμε μέσω αυτής της επιστολής τα παρακάτω:

Ως πρόεδρος του Δ.Σ. συχνά αλλά και κατά καιρούς μας προτρέπετε να τηρούμε τη νομιμότητα και τον σεβασμό στο θεσμό του Δ.Σ. και εν γένει στο προσωπικό του που είναι το προεδρείο, η πλειοψηφία και η αντιπολίτευση. Συμφωνούμε απόλυτα, όμως ως επικεφαλής του Δ.Σ. και ως άτομο το οποίο έχει διατελέσει στην αυτοδιοίκηση χρονιά τώρα, γνωρίζετε ότι η ψήφος του κάθε ενός από εμάς εμπεριέχει αφενός μεν στοιχειά συνείδησης αφετέρου δε δίνεται για νόμιμη ενέργεια. Νόμιμο είναι ότι δεν απαιτεί αμφιβολία, όταν ο νόμος το ελέγξει και αναρωτιόμαστε όταν έρχεται ένα θέμα στο Δ.Σ. προκειμένου να τύχει θετικής ψήφισης, ποιος ελέγχει τη νομιμότητα του, προκειμένου να διασφαλιστεί η σοβαρότητα της Δημοτικής αρχής αλλά και εν γένει του Δ.Σ.

Εμείς άσχετα με αυτά που ακούγονται περί ίδιον συμφέρον, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ενεργείτε ή ενεργήσατε βάση μιας παροιμίας που λέει: «τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά δεκαριά», απλά θεωρούμε ότι κάνατε ότι είναι δυνατό για το συμφέρον των ιδιοκτητών του εν λόγω Συνεταιρισμού που είστε πρόεδρος. Θεωρούμε ότι περισσότερο ευθύνεται η Δημοτική αρχή που υιοθετεί οτιδήποτε της προτείνεται και είναι έτοιμη να ξοδέψει χρήματα άσχετα εάν κάποιες προτάσεις δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
Γι’ αυτό και η πολιτεία έχει δευτεροβάθμιες βαθμίδες ελέγχου προκειμένου να είναι θεματοφύλακας των θεσμών που η ίδια εντέλλεται να ελέγχει αλλά και των χρημάτων των πολιτών που κάποιοι διαχειρίζονται.

Κύριε Πρόεδρε τέλος έχετε πει ότι τέτοια θέματα συζητιούνται πρώτα στο Δ.Σ. και μετά δίνονται στα ΜΜΕ, όμως με την απάντηση σας προς τους 11 συναδέλφους στις 18/2/17 δηλ. την ίδια ημέρα για το ίδιο θέμα καταργήσατε πρώτος εσείς την διαδικασία.
Αναρωτιόμαστε εάν έχετε κάτι να πείτε και το πιστεύουμε αυτό, σε αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν γι αυτή την αγορά από τον Δήμο προκειμένου να φανείτε για άλλη μια φορά υποστηρικτής της νομιμότητας την οποία εκπροσωπείτε και μας προτρέπετε να την στηρίζουμε και να την τηρούμε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το