Κόσμος

Επιστολή Γιούνκερ στους βρετανούς υπαλλήλους της Κομισιόν

komision

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σήμερα για το μέλλον των1.1164 Βρετανών εργαζομένων στους θεσμούς της Ε.Ε και σε επιστολή την οποία απέστειλε σημειώνει την πρόθεσή του να παρέχει στήριξη.

“Είστε «υπάλληλοι της Ένωσης» (…) Αφήσατε τα εθνικά «καπέλα» σας στην πόρτα όταν μπήκατε σε αυτόν τον θεσμό. Σήμερα, αυτή η πόρτα δεν κλείνει πίσω σας”, αναφέρει ο Γιούνκερ σε επιστολή που τους απηύθυνε, στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.
“Ήσασταν ανέκαθεν Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, πιστοί στην Ένωσή μας και συμβάλλατε τα μέγιστα στο ευρωπαϊκό σχέδιο”, προσθέτει το κείμενο αυτό. “Υπό αυτό το πνεύμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, θα εργαστώ τώρα με τους προέδρους των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε να
επωφελούμαστε από τα αξιοσημείωτα ταλέντα και την εμπειρία σας”, συνεχίζει ο Γιούνκερ. “Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω ό,τι είναι μέσα στις δυνατότητές μου,ως προέδρου της Επιτροής, για να σας στηρίξω και να σας βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία”, υπόσχεται στους Βρετανούς εργαζομένους.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.164 Βρετανοί εργάζονται σήμερα σε διάφορες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελούν δηλαδή το 3,5% των συνολικά 32.966 υπαλλήλων της. Ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός, σε σύγκριση με τους Βέλγους υπαλλήλους (5.400) ή τους Ιταλούς (3.858).
Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το