Τοπικά

Επιστημονική ημερίδα για την επιληψία στη Λάρισα

afisa

Ημερίδα για την επιληψία διοργανώνουν από κοινού το Εργαστήριο Ακτινολογίας και η Νευροχειρουργική κλινική του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Παρασκευή 27 Μαρτίου απ’οτις 9π.μ. μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι. Νευρο-επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπερ-εξειδικευμένοι στην επιληψία, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους σε μια επιστημονική ημερίδα σχετική με τις νεώτερες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση της. Η αντιμετώπιση των δύσκολων αυτών ιατρικών περιπτώσεων, η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, η ανάλυσή της και η περαιτέρω βελτίωσή της και αποδοτικότητά της θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επιστημονικής αυτής συνάντησης.

Η 26η Μαρτίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια ημέρα για την επιληψία και την αντιμετώπισή της. Η πολυπαραγοντική αιτιολογία της, η αιφνίδια εισβολή των συμπτωμάτων της και η συχνή ανθεκτικότητά της ακόμη και στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή καθιστούν την αντιμετώπισή της ένα πολύπλοκο και δισεπίλυτο ιατρικό πρόβλημα, ακόμη και στις μέρες μας. Επιπρόσθετα, οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της επιληψίας έρχονται να κάνουν ακόμη δυσκολότερη τη συνολική αντιμετώπισή της.

Η πρόσφατη, θεαματική εξέλιξη των απεικονιστικών μεθόδων και ιδιαίτερα της μαγνητικής τομογραφίας, σε συνδυασμό με την κλασσική αλλά και την επεμβατική ηλεκτρο-εγκεφαλογραφία μπορούν να αναγνωρίσουν έγκαιρα και με ακρίβεια τους ασθενείς εκείνους που μπορούν να είναι υποψήφιοι για χειρουργική θεραπεία της επιληψίας τους. Παρέχουν επίσης τη δυνατότητα για μια στοχευμένη χειρουργική παρέμβαση με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον ασθενή με επιληψία για φυσιολογική ζωή, χωρίς επιληπτικές κρίσεις και συχνά χωρίς φάρμακα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το