Επιστήμη

Επιστήμονες δημιούργησαν τον «κύκλο της ζωής»: Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί του πλανήτη μαζί

36890animalsvol4_full

Μετά από μια προσπάθεια τριών χρόνων, μια ομάδα βιολόγων κατάφερε να δημιουργήσει τον… κύκλο της ζωής. Ολα τα είδη του πλανήτη, σε μια εικόνα, σε μια λίστα που συνεχώς ανανεώνεται.

Στην λίστα απεικονίζονται οι οργανισμοί που ζουν πάνω στη Γη, αλλά και αυτοί που προϋπήρξαν στον πλανήτη μας. Ζώα, μικρόβια και φυτά δημιουργούν ένα τεράστιο σύνολο από συνολικό 2.3 εκατομμύρια είδη, τα οποία κατατάσσονται σε πολλές διαφορετικές ομάδες και κλάσεις. Η τεράστια αυτή λίστα θα ανανεώνεται και θα βελτιώνεται συνεχώς, σε μια προσπάθεια καταγραφής κάθε ζωντανού οργανισμού που θυμίζει κάτι από… Νώε.

Για να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο εγχείρημα χρειάστηκε η συνεργασία 12 ερευνητών από  διαφορετικά πανεπιστήμια. Η καταγραφή παρουσιάζεται σε δύο μορφές, σε κύκλο και σε αναλυτική λίστα, με την πρώτη να είναι αρκετά πιο ευανάγνωστη. Οι χιλιάδες μικρές υποκατηγορίες ζώων, φυτών και μικροβίων δημιουργούν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που αποτυπώνει πλήρως την ποικιλία που έχει η ζωή πάνω στην Γη.

Ωστόσο, παρ’ όλη την μεγάλη προσπάθεια, οι ειδικοί εκτιμούν πως τα 2.3 εκατομμύρια είδη δεν είναι ούτε τα μισά. Κάθε χρόνο ανακαλύπτονται κατά μέσο όρο περίπου 15.000 νέα είδη, ενώ οι επιστήμονες υπολογίζουν πως αυτήν την στιγμή οι διαφορετικοί οργανισμοί που ζουν στον πλανήτη μας μπορεί να ανέρχονται στα 8.7 εκατομμύρια.

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα εδώ.

b060bd8c-bf9e-4683-8e29aa7b6b3f1689_landingbanner_1

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το