Θ Plus

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος ψαριού σε βάθος 6.400 μέτρων (video)

Σε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες και θαλάσσιοι βιολόγοι από το πανεπιστήμιου του Newcastle, καταφέρνοντας να προσδιορίσουν ένα νέο είδος ψαριού, που ζει στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού.
Πιο συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα κατόρθωσε -μετά από επίμονες προσπάθειες διάρκειας δύο ετών- να προσδιορίσει το νέο είδος των θαλάσσιων πλασμάτων, που ζουν σε βάθος 6.400 μέτρων στην τάφρο της Ατακάμα στον Ειρηνικό ωκεανό.
Τα σαλιγκαρόψαρα ή «σαλιγκάρια της θάλασσας» χαρακτηρίζονται από το χαρακτηριστικό χρώμα τους, που τα κάνει να μοιάζουν διάφανα, ενώ το μήκος και το σχήμα τους αποτελούν μερικά ακόμη από τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα.

Μάλιστα, στα συμπεράσματα της ομάδας συγκαταλέγεται κι η πεποίθηση ότι τα σαλιγκαρόψαρα αποτελούν τον κορυφαίο θηρευτή του υδάτινου οικοσυστήματος της περιοχής, ενώ η βιολογία του σώματός τους είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει στις ακραίες συνθήκες της ζωής στα 6,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επιπλέον, η επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από μελετητές και βιολόγους από την Μεγάλη Βρετανία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη διαπίστωσε την ύπαρξη κι άλλων άγνωστων κι αχαρτογράφητων ειδών, τα οποία δεν κατέστη δυνατό να προσδιορίσουν, κάνοντας σαφές ότι τα βάθη των ωκεανών συνιστούν ακόμα έναν ολόκληρο άγνωστο κόσμο για τον άνθρωπο.

Πληροφορίες: independent.co.uk

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το