Τοπικά

Επεισόδιο στη Α΄ΒΙΠΕ μεταξύ συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ και επιχειρηματία – Βρέθηκε μέχρι και νεκρό σκυλί σε αγωγό αποχέτευσης

Διαπληκτισμοί και ένταση σήμερα το πρωϊ στην Α ΒΙΠΕ Βόλοτ μεταξύ επιχειρηματία που πλημμύρισε με βοθρολύματα η επιχείρησή του από υπερχείλιση αγωγού της αποχέτευσης. Ο επιχειρηματίας κάλεσε την αστυνομία μετά από διαπληκτισμούς με το συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ.

Στο μεταξύ ένα σκυλί σε αποσύνθεση, τυριά, λίπη πανιά και σκουπίδια «τράβηξε» το αποφρακτικό της ΔΕΥΑΜΒ από τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης στην Α’ ΒΙΠΕ, ο οποίος χθες υπερχείλισε και γέμισαν αστικά ανεπεξέργαστα λύματα επιχειρήσεις.

Τα λύματα ρέουν στους δρόμους και μέσω των ομβρίων οδηγούνται και στον Παγασητικό, ενώ οι αύλειοι χώροι των επιχειρήσεων γέμισαν απόβλητα. Ο βιολογικός είναι ο αποδέκτης των σκουπιδιών που βρέθηκαν στον αγωγό και σε πρώτη φάση εκτιμήθηκε ότι είναι φραγμένος από λίπη και σκουπίδια σε 500 μέτρα.

Ο αγωγός που οδηγεί στον βιολογικό είναι στην ουσία «μπαζωμένος» από λίπη, κομμάτια από τυριά και σκουπίδια ενώ ένας ασυνείδητος άνοιξε το φρεάτιο και πέταξε σκυλί.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος βρέθηκε χθες στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, καθώς το πρωί πλημμύρισαν δρόμοι με αστικά λύματα. Η δυσοσμία ήταν αφόρητη και κλήθηκε και η ΔΕΥΑΜΒ για να αποφράξει το δίκτυο και να ερευνήσει παράνομες συνδέσεις. Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ πέντε επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ παρασκευής τροφίμων έχουν βιολογικούς οι οποίοι είτε είναι προβληματικοί είτε δεν τους χρησιμοποιούν και ρίχνουν παράνομα στο δίκτυο αποχέτευσης υλικά.

Οι επαγγελματίες της περιοχής διαπίστωσαν πως η υπερχείλιση προερχόταν από τον κεντρικό αγωγό και προσπαθούσαν να καθαρίσουν τους αύλειους χώρους από τα λύματα.

Η υπερχείλιση σημειώθηκε στο βιοτεχνικό τμήμα μπροστά από την Επιχείρηση «Παπαγεωργίου» και η πίεση ήταν τόσο μεγάλη που τα λύματα εισήλθαν εντός του αύλειου χώρου της εταιρείας. Γέμισαν οι δρόμοι, αλλά και άλλες επιχειρήσεις όπως η Sigma.

Η ΔΕΥΑΜΒ που απειλείται με μηνύσεις από τους επαγγελματίες που κάλεσαν και εργαστήριο για να παραλάβει δείγματα από τη ρύπανση που προκλήθηκε, διαπίστωσε πως έχει φράξει ο αγωγός από ποσότητα λίπους το οποίο έχει «τσιμενταριστεί».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Παπαγεωργίου το φαινόμενο παρατηρείται από το 2012, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία, ενώ τόνισε πως κατ’ επανάληψη έχει αποτανθεί στην Περιφέρεια και τη ΔΕΥΑΜΒ χωρίς να δίνεται λύση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το