Ελλάδα

Επεισόδιο Κασιδιάρη με Βρούτση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Έντονο φραστικό επεισόδιο διεμήφθη το μεσημέρι μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Βούτση, κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προέβη σε αναφορές σε δικαστικούς λειτουργούς, με τον πρόεδρο της Βουλής να του ζητάει να συναινέσει ώστε να αφαιρεθούν από τα πρακτικά της Βουλής, καθώς ο κανονισμός επιβάλλει να περιορίζονται οι όποιες αναφορές μόνον σε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Κασιδιάρης, δεν έδωσε την συγκατάθεσή του και συνέχισε, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής να προβεί στην διευκρίνιση ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης συνέχισε την τοποθέτησή του, δηλώνοντας μάλιστα ότι ομιλεί ως δημόσιος κατήγορος, καθώς αυτό του επιβάλλει η ιδιότητά του ως μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία έχει αρμοδιότητες εισαγγελικού λειτουργού.
Όπως υποστήριξε, η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των κυβερνητικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για να «καθαρίσουν» τα πολιτικά πρόσωπα που εγκλημάτησαν εναντίον του Δημοσίου. Κι όλοι οι υπόλοιποι, όπως ισχυρίστηκε, συμφωνούν ρητώς και μεγαλοφώνως, ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ενώ απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται στη Βουλή εκπρόσωπος του κόμματος, και να μην να μην δίνει κανένα όνομα. «Να μας πείτε ποιο αόρατο χέρι έσβησε τις πολιτικές ευθύνες του Στουρνάρα, μήπως ο Τσίπρας;» ρώτησε.
Μετά από επανειλημμένες παρατηρήσεις στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι έχει υπερβεί τον καθορισμένο χρόνο της ομιλίας του, που δεν εισακούστηκαν, ο κ. Βούτσης του αφαίρεσε τον λόγο και έκλεισε το μικρόφωνο, γεγονός που προκάλεσε την «έκρηξη» Κασιδιάρη, ο οποίος φώναξε στην αίθουσα ότι «φιμώνεται». Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χειροκρότησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, αφενός ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε υπερβεί τον προκαθορισμένο χρόνο και αφετέρου τα στοιχεία που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διατεινόταν ότι δεν «του επέτρεψαν να δημοσιοποιήσει» έχουν ήδη γίνει γνωστά σε δημόσιες συνεδριάσεις της Επιτροπής, αλλά και μέσω του πορίσματος της Εξεταστικής και με την κατάθεση των συμπερασμάτων από τα κόμματα. «Η σημερινή συζήτηση είναι πολιτική» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και κάλεσε όλους να σεβαστούν την διαδικασία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το