Ελλάδα

Μολότοφ στα Εξάρχεια, συνθήματα στη Βουλή

  

Νέο σκηνικό έντασης στα Εξάρχεια, καθώς, εδώ και λίγα λεπτά είναι σε εξέλιξη επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών με βροχή από πέτρες, μολότοφ και κρότου λάμψης.

Περίπου 100 νεαροί, πολλοί από τους οποίους φορούν κουκούλες, έχουν βάλει φωτιές σε τουλάχιστον δύο ΙΧ αυτοκίνητα και σε κάδους αποριμμάτων και έχουν στήσει οδόφραγμα, στο ύψος της Μπουμπουλίνας.

Μια ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών έχουν μπει στο χώρο του Πολυτεχνείου και ρίχνουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

  

Είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει περίπου 500 αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές ζητούσαν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση του «κουκουλονόμου».

Μάλιστα, στο σημείο όπου βρίσκεται η Βουλή, ορισμένοι έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους που περιβάλλουν το χώρο του κοινοβουλίου, όπως «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές», «Καμία ανοχή στις φυλακές τύπου Γ και σε κάθε εγκλεισμό», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας» και άλλα.

  

Πηγή:ethnos.gr και twitter

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το